От днес влиза в сила повишението на регистрационната такса в

...
От днес влиза в сила повишението на регистрационната такса в
Коментари Харесай

Кошмар на границата на България с Турция заради нова такса за мобилните телефони

От през днешния ден влиза в действие покачването на регистрационната такса в Турция на закупени в чужбина мобилни телефони.

Това докара до напор на турски жители на гранично-пропускателните пунктове към България. Регистрационната такса скача от 6000 турски лири (230 долара) на 20 000 турски лири (767 долара).

По информация на турските медии доста турски жители минават тези дни през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капъкуле-Капитан Андреево ", единствено с цел да записват купени от България джиесеми и се връщат назад. Подобна е обстановката и на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Пазаркуле " с Гърция край Одрин.

Поради опашките от коли на граничните пунктове някои жители избират да минават границата с колела, информира " Ихляс хабер ажансъ ".



" Рано сутринта дойдох на Капъкуле, с цел да записвам телефона, който бях закупила от България. Като видях дългата опашка от коли, които чакат на митницата, реших да мина с велосипед и да се върна. Беше много мъчно, само че се оправих и няма да заплащам увеличена такса ", описа Мерве Туна от Истанбул, представена от Българска телеграфна агенция.

Според оповестената в турския Държавен вестник разпоредба от 10 юли т.г. се усилва също Данък добавена стойност върху редица вносни и локални артикули, a също и в заведенията за хранене и хотелите. Увеличението е от 8 на 10 %.

С към 50 на 100 се покачват таксите за издаване на паспорти и визи, както и за нотариалните услуги.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР