От днес Варна и Североизточна България са в оранжевата зона

...
От днес Варна и Североизточна България са в оранжевата зона
Коментари Харесай

Варна влезе в оранжевата зона по заетост на интензивните легла, ето какви мерки са в сила

От през днешния ден Варна и Североизточна България са в оранжевата зона по претовареност на интензивните кревати за Covid-19 или така наречен " Етап 2 " от проекта за битка с Covid-19.

До през вчерашния ден североизточният клъстер, обхващащ областите Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Разград и Търговище, бе единствен в страната, който бе в зелена зона или сред 50 и 60% претовареност на интензивните кревати за лекуване на тежко заболели пациенти с Covid-19.

Влизането на североизточния клъстер в оранжевата зона значи, е свободни интензивни коронавирус кревати към този момент са под 40%.

Това постанова някои ограничавания, планувани с проекта за битка с пандемията в страната.

В образованието се прекратява провеждането на занимания по ползи, като се изключи заниманията в границите на целодневната организация, които се организират без разбъркване на възпитаници от разнообразни паралелки.

Изследване на учениците за COVID-19 се вършат веднъж седмично с бързи антигенни проби.

Работодателите е належащо да вкарат рекомендация за отдалечена работа до 50% от личния състав и съществуване на зелен документ.

Според прогнозата не се чака в идващите 5 дни Варна да промени статуса си и да премине към алена зона, където се ползват други по-строги антиковид ограничения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР