От днес в столичното метро може да се пътува и

...
От днес в столичното метро може да се пътува и
Коментари Харесай

Във всички станции на метрото може да се плаща с карта за билет

От през днешния ден в столичното метро може да се пътува и с банкова карта, откакто 16 метростанции към този момент са снабдени с четци за тях. Досега това беше допустимо единствено в наземния градски превоз.

Цената на еднократното пътешестване не се трансформира и остава 1.60 лв.. Ако в границите на деня се пътува повече от три пъти, в това число с различен превоз, системата ще таксува цената на дневна карта от 4 лв., само че за задачата от Центъра за градска подвижност предизвестяват, че би трябвало да се заплаща единствено с една и съща карта. 

Със сигурност пътуването с банкова карта ще спести време за очакване за пазаруване на билет или търсене на банкомат наоколо до метростанцията, в случай че в нея няма подобен.

Този вид заплащане работи в наземния градски превоз от 1 септември.

Факт е, че по-голяма част от пасажерите пътуват с месечна или годишна карта, само че тези, които пътуват с еднократен билет, споделят, че ще се възползват от картовото заплащане.

" Вече сме в такова време, в което това не би трябвало да е проблем ", сподели пътуващ в София.

" Бих употребявал този вид, тъй като натам отиват нещата – хората да си заплащат най-вече с карти, да не употребяват пари кеш ", уточни различен.

От Центъра за градска подвижност предизвестяват, че четецът за банкови карти крие риск за хората, пътуващи с нормалната карта за градския превоз. Контрольорите ще бъдат оборудвани със специфични устройство, благодарение на които ще ревизират дали е платено пътуването с банковата карта.

През последните дни в метрото дневно са минали с банкови карти над 2000 души, оповестява Димитър Дилчев, изпълнителен шеф на Центъра за градска подвижност.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР