От днес в Швеция започва учението Аврора 23, което е

...
От днес в Швеция започва учението Аврора 23, което е
Коментари Харесай

В Швеция започна най-мащабното военно учение за последните 25 години

От през днешния ден в Швеция стартира учението " Аврора 23 ", което е най-голямото в страната през последния четвърт век. Както оповестява Укринформ, базирайки се на въоръжените сили на Швеция, в ученията ще вземат участие разнообразни шведски сили дружно с сътрудници, в това число Украйна.

Целта на ученията е да се увеличи капацитетът на шведските войски за противопоставяне на въоръжено нахлуване против страната им. Тренировките ще се проведат във въздуха, на сушата и в морето в разнообразни елементи на Швеция.

В учението ще вземат участие 14 страни, показани от близо 26 000 военнослужещи. Освен Швеция, участници са Съединени американски щати, Англия, Финландия, Полша, Норвегия, Естония, Латвия, Литва, Украйна, Дания, Австрия, Германия и Франция.

" Тренировките са добър метод да укрепим, покажем и тестваме военните си качества. По този метод провеждането на широкомащабни и продължителни учения е от основно значение за основаването на по-силна защита ", обявиха от шведските въоръжени сили. Ученията ще приключат през май. От шведска страна ще вземат участие армията, военноморските сили, военновъздушните сили и националната армия.
Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР