От днес в шест региона на Русия започват неработни дни,

...
От днес в шест региона на Русия започват неработни дни,
Коментари Харесай

Платени неработни дни в Русия заради епидемията

От през днешния ден в шест района на Русия стартират неработни дни, оповестени като мярка за битка с разпространяването на ковид, заяви ТАСС.

Президентът Владимир Путин подписа предходната седмица декрет, с който дефинира платени неработни дни в страната от 30 октомври до 7 ноември. Той също по този начин даде опция на районните управляващи да вкарват спомагателни неработни дни според от обстановката.

От през днешния ден до 7 ноември са оповестени неработни дни в Пермския край, Воронежка, Нижегородска, Новгородска, Самарска и Курска област.

Властите в районите, където се вкарват неработни дни, споделят, че жителите няма да останат без артикули и услуги от първа нужда. В този интервал ще продължат да работят здравните заведения и аптеките, предприятията от сферите на комуналните услуги, енергетиката, отбранителната индустрия и организациите с непрестанен режим на деяние. Няма да стопира работата на публичния превоз, а кафенетата и заведенията за хранене могат да оферират артикули за у дома.

В редица райони на Русия неработните дни ще продължат повече от седмица. В Москва и Московска област са избрани неработни дни от 28 октомври до 7 ноември, в Санкт Петербург - от 30 октомври до 7 ноември, в Саратовска област - от 27 октомври до 7 ноември.

Регионалните управляващи не изключват опцията неработните дни да бъдат продължени и след 7 ноември, в случай че обстановката с разпространяването на вируса не се усъвършенства.

В някои райони е решено учениците да излязат във почивка.

От през днешния ден работодателите в Москва би трябвало да трансферират на отдалечен режим най-малко 30 % от своите чиновници. Мярката е в действие до 25 февруари следващата година. Това условие не се отнася за имунизираните и преболедувалите вируса, а също за медицинския личен състав и работещите в стратегически браншове.

Също от през днешния ден до 25 февруари неимунизираните и непреболедувалите поданици на Москва на възраст над 60 години и хронично болните би трябвало да съблюдават домакински режим, при който не са лимитирани разходките и физическите извършения навън, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР