От днес в Северен парк (вход от ул. Народни будители)

...
От днес в Северен парк (вход от ул. Народни будители)
Коментари Харесай

От днес в Северен парк започва тридневен фестивал С вяра, надежда и любов в сърцето

От през днешния ден в Северен парк (вход от ул. " Народни будители " ) стартира тридневен фестивал " С религия, вяра и обич в сърцето " - част от септемврийската ни акция " Заедно за децата на Надежда ". Стотици деца от нашите детски градини и учебни заведения към този момент са заели своите места в публиката, заяви инж. Димитър Димов, областен кмет на " Надежда ". 

Програмата в днешния ден включва куклен театър „ Летящият рицар ” на Театър „ Камбана арт ”, присъединяване на вокални групи от нашите учебни заведения, спортни демонстрации от учениците на 153 СУ " Неофит Рилски ", Открит урок " Историята и ние " на Фондация " Общност и блян ":

-пренасяне в историческото минало на българския народ посредством показване на положителните образци от нашата история.

-задаване на въпроси и връзка с публиката, която да накарат децата да осмислят жертвата, която националните герои са създали.

-съпоставка със настоящето време, в което живеем и разбор на плюсовете и минусите, когато го съпоставяме с минали исторически интервали.

-да разбираем за какво образованието е нещо, което трае през целия живот на индивида и не стопира след завършването на учебно заведение или университет.

-да засилим тяхното възприятие за национална принадлежност посредством образци от история ни.

-да покажем десетките образци, с които историята може да ни бъде потребна във всяка една сфера на живота. „ Общност с блян ”

Български юношески червен кръст показва „ Посланици на положителното ”

1. Демонстрация по първа долекарска помощ на леки до междинни пострадвания. Различни типове превръзки, обездвижвания при навяхване и строшаване. Демонстрация на КПР с кукла манекен. В тази част ще могат да се включат участници от публиката под управлението на доброволци от Младежки спешен екип-София. Времетраене към 30 мин.

2. Хуманитарно обучение - игра за стандарти и приемливост с публиката. Показване на разнообразни известни персони на нетипични за тях фотоси и мнения на микрофон по тематиката със стандартите. Времетраене към 15 мин.

3. Екологичен куиз със публиката. Показване на разнообразни картинки с екологична устременост и мнения на проблеми на микрофон. Времетраене към 15 мин

4. В началото малко показване на направленията, по които работи организацията и благотворителните дела - към 5 мин. БМЧК

Форум спектакъл за родители и деца - интерактивна театрална форма “ТИ COOL ЛИ СИ? ”. Тема: същинските полезности. Представя драмата при осъзнаването на фалша на материалните идоли, признати в порив към стилните течения. Театър „ Цвете ”

Концертна част етно-джаз песни/танци и национални танци Читалища и 102 ОУ

Публични личности- среща на подрастващите от регион „ Надежда ” с персони, постигнали триумфи в разнообразни сфери, вдъхновители на нашето съвремие

Историческа работилничка - кожарство: употребява се особено направена кожа, която децата би трябвало да нарежат с подобаващата за тяхната рисунка величина. Кожата се потапя във вода и след съответното накисване, се обработва от децата с дадени принадлежности. „ Общност с блян ”

Арт работилничка - изработка/рисунка на предмет/човек МКБППМН

*Предимства на работилничките:

-Работата с естествени материали има лечебен резултат.

-Развиване на умения за изпьлняване на логичен стъпки, следване указания и механически модели.

-Стимулиране на творчеството, въображението - с опцията децата да изпълнят собствен личен модел и да го занесат вкъщи

Очакваме ви в Северен парк, вход от ул. " Народни будители " от през днешния ден до 21 септември!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР