От днес в полунощ се въвежда временна забрана за влизане

...
От днес в полунощ се въвежда временна забрана за влизане
Коментари Харесай

От полунощ се забранява влизането на хора и коли от Турция у нас

От през днешния ден в среднощ се вкарва краткотрайна възбрана за влизане на територията на България на лица и пътни транспортни средства, влизащи от Турция през следните граничните контролно-пропускателни пунктове Лесово – Хамзабейли, Капитан Андреево – Капъкуле, Малко Търново, оповестиха от министерството на опазването на здравето.

Заповедта е на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев.  Целта е да се обезпечи съблюдаване на противоепидемичните ограничения при започване на мюсюлманския празник Рамазан.

Изключение се позволява за тежкотоварни коли , транспортни средства със специфичен режим на придвижване, коли пренасящи хора, които се нуждаят от лекуване , както и коли, изпълняващи филантропични задачи .

 enlightened Забраната е в действие от 00:00 ч. на 24 април до 23:59 ч. на 26 април.

Министърът на външните работи Екатерина Захариева разиска с турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу
краткотрайните противоепидемични ограничения във връзка свещения за мюсюлманите месец Рамазан, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

" Отправихме предизвестие към българите да не пътуват при своите родственици в страната или чужбина преди Великденските празници. Сега още веднъж го вършим и при започване на Рамазана. Дори след отпадането на възбраната жителите, пътуващи сред България и Турция, ще бъдат поставяни под карантина във всяка от двете страни при всяко прекосяване на границата ", съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Двамата министри акцентираха отличния разговор сред двете страни и високото оперативно съдействие сред българските и турските институции в битката с пандемията и в облекчаването на ограниченията за жителите и бизнеса.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР