От днес в Мадрид и региона започна на лекарите от

...
От днес в Мадрид и региона започна на лекарите от
Коментари Харесай

Стачкуват лекарите от първичната помощ в Мадрид

От през днешния ден в Мадрид и района стартира на лекарите от първичната здравна помощ, предава БНР. Те упрекват районното държавно управление и най-много министерствата на опазването на здравето и на финансите за неприятните условия на труд и незадоволителното възнаграждение.
Шест месеца след първата стачка, лекарите от първичната помощ излязоха на втора, с цел да изискат министър председателят на районното държавно управление Изабел Диас Аюсо да си съблюдава обещанията, дадени преди този момент на съсловието. Те настояват, че " има недостиг от повече от 600 фамилни лекари и 200 педиатри ”. Според тях единствено 29 фамилни лекари са наети от районното държавно управление от февруари предходната година до в този момент и то в изискванията на пандемия.
Протестиращите пред Министерството на финансите, оповестиха министър Хавиер Фернандес-Ласкети за " отговорен ", че грижите в здравните центрове " умират " поради незадоволителното възнаграждение.
Преди да поеме локалните финанси, той беше и министър на опазването на здравето.
Според протестиращите, фамилните лекари са прекомерно претрупани, от време на време им се постанова да преглеждат по към 80 пациенти дневно, като им отделят не повече от 3-4 минути, което те самите намират за „ нечовешко ”.
Проучване на Асоциацията на лекарите в Мадрид (Amyts) демонстрира, че поради напрежението съвсем половината от лекарите са взимали психотропни медикаменти. По техни данни единствено 44 от приключилите предходната година медицина лекари са останали в Мадрид, защото районното държавно управление „ им предлага несигурни контракти, спрямо другите самостоятелни общности ” и по тази причина те бягат от Мадрид.
Протестиращите упорстват министър председателят Изабел Диас Аюсо да изготви План за първичната здравна помощ, в който да залегнат нарастване на заплатите и на броя на фамилните лекари и педиатрите, защото те са хората, които оказват помощ да се избегне претоварването на лечебните заведения с пациенти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР