От днес в Италия влизат в сила още по-затегнати ограничения

...
От днес в Италия влизат в сила още по-затегнати ограничения
Коментари Харесай

От днес в Италия важи супер зелен сертификат

От през днешния ден в Италия влизат в действие още по-затегнати ограничавания против разпространяването на ковид, които изключват неимунизираните от доста публични действия. Страната, съобщи ДПА.

От понеделник единствено тези, които са били имунизирани или са преболедували Covid-19, ще се позволяват в заведения за хранене, кина, клубове и на футболни мачове. Тези правила, признати от държавното управление на премиера Марио Драги в края на предишния месец , би трябвало да останат в действие до 15 януари.

Правилата се стягат и в локалния публичен превоз и в хотелите . Досега, да вземем за пример, пътуващите във влакове на дълги дистанции трябваше да бъдат имунизирани против Covid-19, да са се възстановили от заболяването или да имат негативен тест за ковид. От понеделник доказателство за това към този момент се изисква и за метрото, рейсовете и влаковете в локалния превоз, под формата на така наречен " Зелен пропуск ".
 Новият вариант и в Германия, Италия и Чехия
Новият вариант и в Германия, Италия и Чехия

Мерки на управляващите

Децата под дванадесет години са освободени от наредбите, защото към момента не могат да бъдат имунизирани. Според проектите на държавното управление това би трябвало да стане допустимо от 16 декември. Италианският орган по медикаментите към този момент утвърди имунизацията Covid-19 на Pfizer/BioNTech в понижени количества за деца на възраст сред пет и 11 години.

От 15 декември влиза в действие разширението на наложителните ваксини за учебния личен състав, както и за служители на реда и бойци. За здравния бранш е по този начин от април.
 Италия хвърля
Италия хвърля " супер-пропуск " в битката против COVID-19

На Ботуша стягат мерките
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР