От днес в близост до всяко училище в Сърбия ще

...
От днес в близост до всяко училище в Сърбия ще
Коментари Харесай

От днес: Полиция пред всяко сръбско училище

От през днешния ден наоколо до всяко учебно заведение в Сърбия ще има полицейски патрул, разгласи държавният секретар в министерството на вътрешните работи Данило Стефандич, представен от районната телевизия N1.

Тази мярка се подхваща след две всеобщи убийства в Сърбия предходната седмица, при които починаха 17 души, най-вече младежи. На 3 май възпитаник от седми клас простреля в белградско учебно заведение осем свои съученици и надзирател в учебното заведение и рани други шест деца и една учителка преди да се съобщи на полицията. На идващия ден вечерта 21-годишен юноша стреля в три села край град Младеновац, на към 40 км южно от Белград, като умъртви осем души и рани 14.

Сръбският президент Александър Вучич изрази удовлетворение от това, че всяко учебно заведение ще има собствен служител на реда. По думите му непрекъснатото полицейско наличие в учебните заведения ще помогне за понижаване на насилието в учебните заведения. Вучич сподели, че ще бъдат наети 2500 нови служители на реда.

В същото време сръбският министър на образованието Бранко Ружич подаде оставка поради смъртоносната пукотевица в белградско главно учебно заведение тази седмица, лишила живота на осем възпитаници и един охранител, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Етикети: Александър ВучичБелградстрелбаСърбияучилище
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР