От днес учениците в гимназиален етап на образование, преминават на

...
От днес учениците в гимназиален етап на образование, преминават на
Коментари Харесай

Всички гимназии в област Благоевград са готови за онлайн обучение

От през днешния ден учениците в гимназиален стадий на обучение, минават на отдалечено образование. Според заповедта на министъра на опазването на здравето онлайн образованието в страната ще бъде за период от две седмици.

В Природо-математическата гимназия в Благоевград присъствено не престават да се образоват учениците от 5, 6 и 7 клас. Всички останали са на отдалечено образование.

Още през вчерашния ден е издадена заповед, с която организацията на образователното време е изменена за децата от прогмназиалния стадий, изясни един от зам.-директорите госпожа Петя Въчкова, съобщи Българска национална телевизия. Те ще учет от 8 сутринта, вместо от 14 часа.

Всички деца са здрави, няма заболели при дребните. Има две учителки под карантина, един инфектиран преподавател и трима в болнични заради други заболяавния. Отсъстващите учители са заменение с помощта на банка фрагменти.



Другият зам.-директор Йордан Цветанов сподели, че учителите са оборудвани с портативни компютри, таблети и настоли компютри.

Началникът на Регионалното ръководство на образованието в Благоевград Ивайло Златанов изясни, че заповедта на министъра засга 56 учебни заведения на региона и съвсем 13 000 възпитаници. Всчки учебни заведения са в подготвеност за образование в електронна среда
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР