От днес тръгват първите 3 от 30-те нови тролейбуса по

...
От днес тръгват първите 3 от 30-те нови тролейбуса по
Коментари Харесай

Пуснаха три нови тролея с SOS бутон и акумулаторна батерия

От през днешния ден потеглят първите 3 от 30-те нови тролейбуса по линия 1 на столичния градски превоз. Утре ще дойдат още 3 транспортни средства, а до края на лятото се чака всички тролейбуси към този момент да се движат по линия 1.

Новото при тях е, че те разполагат с литиево-йонна батерия, която разрешава до 5 км придвижване без да са включени в контактната мрежа.

Също по този начин, имат SOS бутон за сигурност, който подава звуков сигнал, в случай че се случи случай и по този начин лидерът схваща, че нещо не е наред.

Новите 30 тролейбуси са произвеждане на чешката компания " Шкода Електрик " АД и ще сменят старите " Икаруси " по линии 6 и 7 и отчасти по 1-ва и 9-та линия.

Доставката на 30-те тролейбуса е част от план " Изпълнение на действия за възстановяване качеството на атмосферния въздух в Столична община посредством закупуване и доставка на електрически транспортни средства за шосеен превоз - електрически рейсове и тролейбуси " по Оперативна стратегия " Околна среда 2014 - 2020 година "

Очаква се у нас да дойдат и 25 трамвая , както и да се подменят бус лентите.

Градският превоз в София продължава да се движи с 30-40% по-малко пасажери, само че все пак е в цялостния си график, с цел да може да се обезпечи повече пространство за пътуващите жители.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР