От днес се възстановява движението по Южната дъга на софийския

...
От днес се възстановява движението по Южната дъга на софийския
Коментари Харесай

Ето кой важен пътен участък в София пускат отново

От през днешния ден се възвръща придвижването по Южната дъга на софийския Околовръстен път в сектора сред ж.к. "Младост " и автомагистрала "Тракия ".

Причината придвижването да бъде пуснато преди края на ремонта е предстоящият натоварен трафик след трите почивни дни. Преминаването ще се реализира в двете посоки в платното, в което не се правят строителни действия.

За облекчение на пътуващите към София след края на почивните дни придвижването по Южната дъга на софийския Околовръстен път се възвръща реконструиращия се 6-километров сектор. Светофарна уредба ще контролира придвижването при "Горубляне ", Герман и Лозен, оповестяват от Агенция Пътна инфраструктура.

Реконструкцията на трасето стартира през октомври предходната година. Отсечката сред ж.к. "Младост " и кв. "Горубляне " беше затворена на 14 юни тази година за разрушение на остарелия надлез при 40-ия километър и построяването на нов. Двулентовият път се уголемява в две платна с по три ленти за придвижване в посока,

С новото трасе на софийския Околовръстен път ще се обезпечи връзка сред автомагистралите "Струма " и "Тракия ". Ще се улесни директният трафик от автомагистрала "Европа " и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.

Инвестицията е на стойност на 142 милиона лв. и е от Републиканския бюджет. Срокът за довеждане докрай на модернизацията е пролетта на 2021 година.

Източник: bnr.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР