От днес се спира плановият прием и операциите в болниците

...
От днес се спира плановият прием и операциите в болниците
Коментари Харесай

В София спира плановият прием в болниците, решават ще има ли нови мерки

От през днешния ден се стопира плановият банкет и интервенциите в лечебните заведения в София поради пандемията. Изключение ще се прави за дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и кафези, диагностиката и лекуването на пациенти с онкологични и онкохематологични болести, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, без значение от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, дълготрайно лекуване и психиатрична помощ.

Влиза в действие и намаляването на карантината. Лицата с доказан COVID-19 подлежат на наложителна изолираност за интервал от 10 дни, считано от датата на потвърдителното лабораторно проучване. Всички близки контактни на потвърден случай на коронавирусна зараза подлежат на 7-дневна карантина, считано от датата на последния им контакт с доказания случай.

Към този миг не са обсъждани ограничения за учебните заведения и учениците в София. Днес се чака да бъде призован Областен съвет, на който ще се реши дали да бъдат въведени нови противоепидемични ограничения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР