От днес се премахва неефективната практика да се договарят танкери

...
От днес се премахва неефективната практика да се договарят танкери
Коментари Харесай

Радев: От днес се премахва неефективната практика да се договарят танкери без търг

От през днешния ден се отстранява неефективната процедура да се договарят танкери без търг без да се знае кой и по какъв начин дефинира доставчика и цената. Това разяснява пред публицисти президентът Румен Радев, който през днешния ден е на посещаване в Севлиево.

Той добави, че " Булгаргаз " е оповестил за първи път през днешния ден открит търг за доставка на полутечен газ и то 3 типа. Краткосрочен - до края на тази година, средносрочен - цялата 2023 година и дълготраен - за 10 години от началото на 2024 г. 

" Така се прави и по този начин би трябвало да се прави за в бъдеще - намерено, транспарантно и равнопоставено към всички вероятни снабдители. Само по този начин може да се реализира диверсификация, състезателност и най-хубави условия за страната ни ", похвали ги Радев. 

Според президента е належащо да се търси стратегическо партньорство с дълготраен небосвод, което ще повлияе безспорно на цените на втечнения газ за тази година. 

Президентът поздрави и служебния кабинет за " енергичната работа "  и подписания контракт с " Газтрейд "  за гарантиране на 1 милиарда куб. м полутечен газ от терминала в Александруполис.

" Продължават напъните и за решение на най-тежкия проблем - обезпечаване на слотове на терминалите до края на тази година. Много по-добрите шансове за гарантиране и запазване на тези слотове напролет бяха пропилени ", сподели още той.

Радев се надява, че интерконекторът с Гърция ще бъде завършен в период. Запитан дали зимата е обезпечена, президентът сподели: " Зависи доста от това дали ще се намерят
слотове за полутечен газ. Това е най-трудният проблем ". 

Президентът разяснява и тематиката за идните предварителни парламентарни избори.  " Важно да се реализира изборна интензивност, която да даде легитимност на новия парламент да се излъчи устойчиво и устойчито държавно управление. И служебният кабинет, и Централната изборна комисия вършат всичко допустимо да се увеличи доверието в изборния развой - с детайлна и транспарантна методика за узаконяване и тестване, с неприкритост към всички партии и организации, с пълноценна осведомителна акция, с безкомпромисна битка с купения избор. За изборната интензивност е сериозно значимо държанието на партиите в тази акция, би трябвало да предизвиква гражданското присъединяване, а не да отблъсква хората ", сподели още Радев. 

" Не персоналните нападки, не демагогията, а представянето и обединяването към решения, които да ни изведат от рецесията и да работят за модерното развиване на България. Те ще основат изискванията да се образува устойчиво управническо болшинство и стабилно държавно управление ", безапелационен е президентът.

На въпрос " за "  или " срещу "  президентска република, Радев беше сбит: " Да сте чули аз да повдигам този въпрос ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР