От днес със заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо

...
От днес със заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо
Коментари Харесай

Нови правила за влизащите в България от страни в „червени зони“

От през днешния ден със заповед на министъра на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров се актуализира описът на страните по цветови зони и на страните, за които е налице информация за открита забележителна отрицателна смяна в епидемиологичната обстановка. В „ алена зона “ към този момент попадат и Република Кипър, Обединено кралство Англия и Северна Ирландия, Кралство Испания, Фиджи и Емирство Кувейт. Гражданите на тези страни няма да бъдат допускани на територията на България. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството.
Забраната е годна и за туристите от тези страни. Изключение се прави единствено за българските жители, идващи от там.
„ От през днешния ден български жител или лице със статут на непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване на територията на България, или член на неговото семейство, в това число и деца, които идват в страната от страна в „ алената зона “ и не показват на органите на граничния здравен надзор негативен резултат от извършено до 72 часа преди влизането в страната проучване по метода на полимеразна верижна реакция, считано от датата на пробонабиране, се слагат под карантина за период от 10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е показало, че ще обитава, с наставление, издадено от шефа на съответната районна здравна ревизия или оправомощен от него заместник-директор “, показват в известие от отрасловото министерство.
Пристигащите от Русия и Португалия се позволяват на територията на страната при показване на годен дигитален Коронавирус документ на Европейски Съюз за проучване или подобен на него документ, показващи негативен резултат от извършено до 72 часа преди влизането в страната PCR проучване, считано от датата на пробонабиране, вписана в документа.
Пристигащите от тези страни български жители и лица със статут на непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване на територията на България и членовете на техните фамилии, които не показват подобен документ, се слагат под 10-дневна карантина.
Директорът на съответната районна здравна ревизия може да анулира карантината при даване по е-поща на документ, показващ негативен резултат от извършен до 24 часа от влизането в страната PCR тест.
Цялата заповед вижте .
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР