От днес родителите могат да подават декларации за данъчните облекчения

...
От днес родителите могат да подават декларации за данъчните облекчения
Коментари Харесай

Вече могат да се подават декларации за данъчните облекчения за деца

От през днешния ден родителите могат да подават заявления за данъчните облекчения за деца. Размерът на облекчението е до 450 лв. за едно дете, 900 - за две и до 1350 за три и повече деца.

„ Данъчните облекчения се употребяват, когато човек има облагаеми приходи. Ако няма приходи, да вземем за пример в случай че е получавал само обезщетение, този родител не би могъл да употребява нито едно данъчно облекчение. Но другият родител на детето би могъл да го направи. Има ли приход, начислен налог за 2021 година, може да се употребява данъчното облекчение “, разясни представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров в ефира на Българска национална телевизия.

Данъчното облекчение се употребява в това число, в случай че детето е родено или навършило пълноправие през 2021 година

Важно изискване е родителите да нямат неплатени отговорности към държавата - налози, осигурителни вноски или санкции, добави той.

Данъчните облекчения могат да се употребяват по два метода, както до момента. Единият е посредством подаване на декларация пред работодателя с главен трудов контракт. В този случай работодателят може да възвърне налога в период до края на януари следващата година.

Втората опция е с подаването на годишна данъчна декларация в период от 10 януари до 3 май следващата година. Паричните суми ще бъдат възобновени след инспекция на Приходната организация в период от един месец след подаването на декларацията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР