От днес потребителите на TikTok в САЩ могат да купуват

...
От днес потребителите на TikTok в САЩ могат да купуват
Коментари Харесай

TikTok пуска собствен магазин в САЩ: какво ще се продава и как да печелите от това?

От през днешния ден потребителите на TikTok в Съединени американски щати могат да купуват артикули непосредствено от приложението TikTok, защото компанията пуска TikTok Shop, представляващ лична онлайн-търговска платформа, която към този момент е дейна в Обединеното кралство. С тази смяна марките и основателите ще могат да продават в своите видеоклипове — и това даже може да бъде осъществено и от самия TikTok.

Как да откриете магазина за извършване на покупки?

Промяната не се вижда незабавно, когато отворите приложението, само че сега, когато търсите нещо, нов раздел на магазина може да демонстрира свързани артикули. Може също да забележите, че някои видеоклипове към този момент имат бутон, който споделя „ Пазарувайте “ тъкмо над името на акаунта — щракването върху това ще ви разреши да купите всичко, което се продава във видеоклипа. Дали това ще се окаже досадно, остава да забележим.

Как можете да печелите действителни пари от това?

Заедно с маркетплейса, TikTok има и блестяща нова партньорска стратегия, която ще разреши на основателите да печелят комисионни от продуктите, които продават както във видеоклиповете си, по този начин и в директните транслации, без да се постанова да вършат покупко-продажби отвън самия TikTok. Създателите от години ни пробутват артикули с друга степен на тягост във видеоклиповете в обществените медии и поражда въпроса, може ли изключването на спомагателните стъпки да усили този брой. TikTok също има свои лични центрове за осъществяване на поръчките, тъй че продуктите да могат да се съхраняват и изпращат от самата компания, тъкмо както Amazon.

Миналата седмица Bloomberg заяви, че потребителите виждат новия раздел „ Магазин “ в приложението, намеквайки, че стартирането му може да е неизбежно. Всъщност слуховете, че TikTok скоро ще показа своя нова опция за електронна търговия на Amazon в Съединени американски щати, циркулират от седмици.

Какви са упоритостите на Tik Tok, макар проблемите си с регулаторите и политиците?

Tik Tok пуска покупки в приложението, макар че държавните организации и учебните заведения в Съединени американски щати не престават да не разрешават приложението, заради опасения за шпионаж. Но до момента в който компанията се бори с възходящия интерес от страна на регулаторите и политиците, тя продължава да преследва огромни планове за печелене на пари. Освен магазина, TikTok има и други цели, като издание на книги, стрийминг на музика и може би даже продан на известия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР