От днес, понеделник, 23 ноември, Испания изисква отрицателен PCR тест,

...
От днес, понеделник, 23 ноември, Испания изисква отрицателен PCR тест,
Коментари Харесай

Испания удря с 3000 евро глоба българи без отрицателен PCR тест

От през днешния ден, понеделник, 23 ноември, Испания изисква негативен PCR тест, осъществен 72 часа по-рано, за идващите от „ рискови “ региони, измежду които е и България. Нарушителите са застрашени от санкции за „ неспазване на здравно условие за влизане в Испания. “

Всички пасажери, идващи от една от 65-те рискови страни, които сформират листата, ще би трябвало да показват оригинал на документ на испански или британски език, посочващ името на пасажера, паспорт или персонална карта, датата на теста, данни за противоположен контакт с центъра, където е осъществен пробата, дружно с употребяваната техника и негативния резултат от теста за ковид.

Сертификатът може да бъде изпратен на книжен притежател или по електронен път. След като формулярът бъде запълнен, пасажерът ще получи QR код, който би трябвало да бъде показан при контрола на идване в Испания.

Засега единственият годен тест, позволен за тези контроли, е PCR, изключват се бързи проби за антитела, серологични проби или проби за разкриване на антигени.


При температура над 37,5 градуса при инспекция, пасажерът би трябвало да си направи нов PCR тест, с цел да удостовери положението си, както и на здравна оценка.

Летищата към този момент са основали зони за такива случаи: една за осъществяване на тестванията и друга, където се научават резултатите от тях. Разходите за тестванията ще се поемат от страната, в по-горния случай, когато има подозрение за допустима позитивна проба.

Пътници, които посочат във формуляра, че имат резултат от тест, и по-късно не го показват, ще бъдат глобени за „ документна машинация при отговорно изказване “ по Закона за публичното здраве на Испания.

Има два случая, за които пасажер може да бъде санкциониран. Първото е леко нарушаване, когато се потвърди, че дейностите му имат „ малко или никакво директно влияние върху здравето на популацията “, тъй че санкциите могат да доближат до 3000 евро.

Вторият случай е съществено нарушаване, т.е. „ неспазване на инструкциите, получени от способния орган, в случай че това води до увреждане на здравето”, като за него санкциите потеглят от 3000 и доближават до 60 000 евро.

Списъкът с рисковите страни, от чиито жители на идване в Испания се изискват негативни PCR проби при идване на всяко испанско летище или пристанище, ще се актуализира на всеки 15 дни съгласно развиването на пандемията във всяка от тях.

В този лист са Албания, Андора, Аржентина, Армения, Аруба, Бахрейн, Белиз, Босна и Херцеговина, Кабо Верде, Колумбия, Коста Рика, Обединени арабски емирства, Съединени американски щати, Руска федерация, Грузия, Гибралтар, Гуам, Йордания, Кувейт, Ливан, Либия, Северна Македония, Мароко, Молдова, Монако, Черна гора, Палестина, Панама, Френска Полинезия, Пуерто Рико, Обединеното кралство, Сан Марино, Свети Мартин, Сърбия, Швейцария, Тунис и Украйна.

Включени са също Германия, Австрия, Белгия, БЪЛГАРИЯ, Чехия, Кипър, Хърватия, Дания (с изключение на Фарьорските острови и Гренландия), Словения, Естония, Франция, Гърция, Унгария, Ирландия, Исландия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Норвегия, Нидерландия, Полша, Португалия (с изключение на Азорските острови), Румъния, Швеция, Лихтенщайн и Словакия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР