От днес пътниците в столичния градски транспорт отново ще могат

...
От днес пътниците в столичния градски транспорт отново ще могат
Коментари Харесай

От днес връщат картата за една линия в столичния градски транспорт

От през днешния ден пасажерите в столичния градски превоз още веднъж ще могат да си купят карта за една линия.

Тя беше спряна при започване на годината, само че поради всеобщо неодобрение Столичният общински съвет взе решение да я върне.

За рейс, тролей и трамвай картата още веднъж ще коства 23 лева, а в случай че не е лична – 28 лева За метрото пък е по-скъпа – 35 лева, в случай че е със фотография и име. 42 лева още веднъж ще е цената, в случай че не е лична.

6,90 лева ще коства картата за една линия за възпитаници, студенти и докторанти до края на годината. Тази цена обаче ще е единствено за наземния превоз – тролей, трамвай и рейс. За метрото цената ѝ ще остане 9 лева Причината за смяната е постановлението на Министерския съвет за обезщетенията на цените на транспортните документи.

Месечната карта за пенсионерите по изискванията на глава VI на Кодекса за обществено обезпечаване, навършили възраст по чл.68, алинея 1-3 е 11 лв..

Годишните карти за възпитаници и студенти, издадени преди 1 февруари 2023 година се компенсират с удължение на периода за годност с един месец, което става автоматизирано за тях.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР