От днес официално се открива предизборната кампания за изборите за

...
От днес официално се открива предизборната кампания за изборите за
Коментари Харесай

От днес официално стартира предизборната кампания за евровота

От през днешния ден публично се открива предизборната акция за изборите за членове на Европейския парламент на 26 май.

За присъединяване в изборите у нас са регистрирани 13 партии, 8 обединения и 6 самостоятелни претенденти. Кампанията се закрива в 24.00 ч. на 25 май.

В 5-дневен период, считано от през днешния ден партиите, обединенията и инициативните комитети би трябвало да подадат данни в Сметната палата за предизборната си акция.

Те би трябвало да включват наименованието на съответната политическа мощ, приходите и разноските ѝ, както и хората, които носят отговорност за счетоводната отчетност. Глобата за несъблюдение на това условие е сред 3000 и 10 000 лв..

Около 4300 са получените досега в Централната изборна комисия заявки за гласоподаване на българи, които се намират отвън рамките на страната. В 300 от тях са позволени неточности. Това сподели в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия представителят на ЦИК Александър Андреев.

Той напомни, че на 30 април изтича срокът за подаване на тези заявки.

Хората, които в деня на изборите ще бъдат в чужбина, биха могли да упражнят правото на глас, т.е. да кажем, че това са хората, които имат непрекъснат или сегашен адрес на територията на Република България или на друга държава-членка на Европейски Съюз през последните 3 месеца преди насрочването на изборите, т.е. това е от 26 февруари 2019 година, биха могли да гласоподават в откритите секции и в съответната страна. Ако това е в държавите-членки на Европейски Съюз, такива секции ще бъдат разкрити в места, където има подадени повече от 60 заявки за откриване. В страните отвън Европейски Съюз това ще бъдат секции, разкрити в дипломатическите и консулските представителства, обясни говорителят на ЦИК.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР