От днес Националният туристически информационен център (НТИЦ) към Министерството на

...
От днес Националният туристически информационен център (НТИЦ) към Министерството на
Коментари Харесай

Националният туристически информационен център вече е в НДК

„ От през днешния ден Националният туристически информативен център (НТИЦ) към Министерството на туризма има нов дом. Информацията за опциите за разнообразни типове туризъм в България към този момент е на доста по-достъпно, отзивчиво, разпознаваемо и обичано място в София - Националният замък на културата (НДК) ”. Това сподели при откриването на центъра вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Тя благодари на управлението на НДК за реализацията на взаимната самодейност, заяви пресцентърът на Министерство на туризма.

От своя страна ръководителят на Съвета на шефовете на НДК Борислав Велков акцентира, че Министерство на туризма и НДК споделят обща визия за развиването на актуалния туризъм и огромните конгресни и културни центрове като неизменима част от него. „ Съвременният туризъм е интегриран, а НДК в партньорство с Министерство на туризма и като част от Българско конгресно бюро и Конфедерацията по туризъм може да разчита на обединените старания на бранша и институциите за привличане на огромни международни конгресни начинания в София. В същото време НДК получава опция да се нарежда като една от главните конгресни дестинации в София и района, да развива доста по-активно интернационалната си активност и да популяризира събития от своята стратегия “, сподели още Борислав Велков.

„ НДК е най-големият културен център у нас и може да се каже, че успяхме да преместим туристическата информация при хората там, където те обичат да се разхождат и биха я търсили. А НДК и пространството към него са сърцето на столицата ни ”, разяснява още Марияна Николова.

Според нея откриването на центъра е тъкмо в точния момент, две седмици преди формалния старт на туристическия сезон на 1 май 2020 година

“С предлаганата информация ще допринесем за популяризирането на разнообразния туристически артикул, който България предлага ”, сподели вицепремиерът. И уточни, че откриването му е следващата изпълнена самодейност, за която беше стихотворец ангажимент пред бранша през август предходната година. Центърът ще подкрепи реализирането на рекламната тактика на Министерството на туризма и ще утвърждава страната ни като целогодишна дестинация, предлагаща висококачествени услуги. Пространството ще се надгражда и развива взаимно сред двете институции посредством общи начинания.

“България има голям капацитет в развиването и на конгресния, фестивалния, културния и концертен туризъм и с превъзмогването на пандемията, животът в НДК ще се завърне ”, уверена е тя.

НТИЦ е ситуиран на Вход А4 на НДК, който бе освежен за Българското председателство на Европейски Съюз. Предвижда се Националният туристически информативен център да извършва три съществени функционалности. Първата е да дава по съвременен метод информация за български туристи; да се дава атрактивна и разнообразна информация за задгранични туристи, и да има entertainment функционалност – опция за основаване на прекарвания на посетителите посредством модерни цифрови технологии и други съвременни интензивности.

От през днешния ден В НТИЦ на особено създадени две тъч скрийн платформи, посетителите имат опция да се срещнат с атрактивни видеоматериали и други рекламни формати за профилирани типове туризъм, като еко, авантюристичен, СПА, голф, така наречен slow туризъм, винено-кулинарен, поклоннически и други Има и видео материали, които показват предприеманите ограничения за безвредна отмора на задграничните и български посетители в страната, както и да намерят друга потребна за техния престой информация. В НТИЦ може да се организират и друг вид промоционални събития, рекламиращи разнородни туристически артикули и услуги.

Досега НТИЦ беше ситуиран на дребна и тиха уличка в столицата, само че оставаше настрана от туристопотока.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР