От днес на гражданите на ЕС ще бъде забранено да

...
От днес на гражданите на ЕС ще бъде забранено да
Коментари Харесай

ЕС с нов пакет мерки срещу Русия – ограничават износа на стоки и технологии, спират още 4 медии


От през днешния ден на жителите на Европейски Съюз ще бъде неразрешено да заемат постове в ръководството на всички съветски държавни или следени от страната организации, ситуирани в Русия

Деветият пакет от самостоятелни и стопански наказания против Русия от страна на Европейски Съюз към този момент са факт, разгласи Съветът на Европейски Съюз. В отговор на „ специфичната интервенция “ на Русия в Украйна „ през днешния ден Съветът одобри девети пакет от нови ограничения, ориентирани към усилване на натиска върху Русия и нейното държавно управление ”, се споделя в изказване на Съвета.

Решението постанова нов надзор върху износа и ограничавания върху артикули и технологии с двойна приложимост, както и такива, които могат да допринесат за софтуерното възстановяване на бранша на защитата и сигурността на Русия. Разширява се описът на глобените, свързани с съветския боен и индустриален комплекс, посредством включването на още 168 субекта.

Комисията се насочи и към съветската отбранителна индустрия, повече съветски банки и минния бранш и възнамерява надзор върху износа на артикули като химикали, нервнопаралитични субстанции, електроника и ИТ съставни елементи, които биха могли да се употребяват от въоръжените сили, както и съставни елементи за безпилотни летателни апарати като дронове.

Съветът на Европейски Съюз отбелязва, че не са подхванати ограничения за търговията със селскостопански и хранителни артикули , в това число пшеница и торове, сред страни отвън Европейски Съюз и Русия.

Освен това Европейски Съюз ще разшири възбраната за експорт на артикули и технологии, свързани с авиацията и галактическата промишленост, тъй че да включи самолетни мотори и техните елементи. Тази възбрана ще важи както за пилотирани, по този начин и за безпилотни самолети, което значи, че занапред нататък ще има възбрана за пряк експорт на мотори за дронове за Русия и всяка трета страна, която би могла да доставя дронове за Русия.

Банков бранш

Европейски Съюз ще наложи заледяване на активи против две спомагателни съветски банки и ще добави Руската банка за районно развиване към листата на съветските държавни или следени субекти, които подлежат на цялостна възбрана за транзакции.

Излъчване на медии

За да се оправи със систематичната интернационална акция на Руската федерация за дезинформация и манипулиране, Европейски Съюз стартира процеса за прекъсване на лицензите за лъчение на четири спомагателни медии: НТВ/НТВ Мир, Россия 1, РЕН ТВ и Първи канал.

Енергия и минен бранш

Европейски Съюз ще разшири възбраната, ориентирана към нови вложения в съветския енергиен бранш като се изключи минни и кариерни действия, включващи избрани сериозни първични материали.

От през днешния ден на жителите на Европейски Съюз ще бъде неразрешено да заемат каквито и да било постове в управителните органи на всички съветски държавни или следени юридически лица, формирания или органи, ситуирани в Русия.

В допълнение към икономическите наказания Съветът реши да одобри изчерпателен пакет от самостоятелни ограничения както по брой, по този начин и по наличие със лист на доста забележителен брой спомагателни физически и юридически лица.

В предлагането на Европейската комисия, оповестено предходната седмица, се предвиждаше още 200 съветски физически и юридически лица да бъдат наранени от заледяване на активи и възбрана за пътешестване. Сред тях са министри, депутати, регионални шефове, политически партии и структури, в това число въоръжените сили.

Те ще се причислят към 1 241 лица и 118 организации, които към този момент са включени в черния лист.

Пред лицето на нападателната война на Русия, Европейски Съюз стои уверено с Украйна и нейния народ и е непоколебима в поддръжката си за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници, пишат в умозаключение от Европейския съвет.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР