От днес летище София има нова важна придобивка. На Терминал

...
От днес летище София има нова важна придобивка. На Терминал
Коментари Харесай

Представиха новата електронна система за проверка на бордните карти на летище София

От през днешния ден летище София има нова значима облага. На Терминал 2 се вкарват електронни гишета за заминаващите от летището.

Очаква се по този начин да се усъвършенства работата по обслужване на пасажерите и да се понижи времето за очакване по опашки, защото пасажерите сами ще могат да правят чекиране на своите бордни карти. Електронните гишета на летище София са първите такива, внедрени на българско летище. Така се усъвършенства и сигурността на аеропорта.

" Монтирани са шест смартгишета като едно от тях е предопределено за хора с лимитирана подвижност. Капацитетът е към 12 пасажери на гише в минута. Гейтовете обезпечават лесна приложимост, а комбинираните скенери разпознават както баркодове, по този начин и QR кодове. Софтуерът прочита постоянните бордни карти, които могат да са електронни или на книжен притежател. Над 120 летища в света към този момент оперират с сходна смартсистема. До края на годината сходна система ще бъде инсталирана и за чекиране на багажа на летище София ", изясни Хесус Кабайеро, изпълнителен шеф на Летище София.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР