От днес Израел смекчава допълнително здравните ограничения, въведени за справяне

...
От днес Израел смекчава допълнително здравните ограничения, въведени за справяне
Коментари Харесай

Израел смекчава допълнително наложените ограничения

От през днешния ден Израел смекчава в допълнение здравните ограничавания, въведени за справяне с ковид, само че резервира строгите условия за идващите в страната, заяви здравното министерство, представено от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Еврейската страна организира акция за всеобща имунизация, само че остава затворена за неизраелски жители. Изключение се прави единствено за хора, които би трябвало да влязат в страната по неотложни професионални или фамилни аргументи. Почти всички от последно въведените рестрикции към този момент отпаднаха. От през днешния ден се анулира условието за показване на така наречен " имунизационен паспорт " при навестяване на ресторант или хотел, отпадат и последните ограничавания за брой присъстващи тук-там, посещавани от доста хора.

Здравният министър Юли Еделщайн сподели, че до две седмици задължението за носене на маски в затворени пространства и в градския превоз може също да отпадне. Децата, които не са имунизирани, обаче ще би трябвало да продължат да носят маска в учебно заведение.

В края на декември предходната година Израел поде необятна имунизационна акция с помощта на контракт с американския фармацевтичен колос " Пфайзер ", който достави на страната милиони дози ваксина против даване на данни за резултатите от имунизацията на популацията. До момента с две дози ваксина са ваксинирани над 5 милиона души от общо 9,3 милиона поданици на страната. Спадът в броя на инфектираните разреши на управляващите в началото да отворят още веднъж заведенията за хранене, питейните заведения и спортните зали, само че единствено за хора с имунизационен паспорт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР