От днес и майките на деца с увреждания от Русе

...
От днес и майките на деца с увреждания от Русе
Коментари Харесай

Палатков лагер на майки на деца с увреждания вече и в Русе

От през днешния ден и майките на деца с увреждания от Русе излязоха на митинг и направиха палатков лагер. Те обявиха, че ще останат там до момента в който не бъде признат Закон за персоналната помощ.

Русе
 © Българска телеграфна агенция
Майките упорстват да се направи промяна в Министерството на труда и обществената политика - хората с увреждания да бъдат изведени от Агенция обществено подкрепяне и да станат сектор на Агенцията на хората с увреждания, която да взема решение техните проблеми, като се преглеждат потребностите на всеки един поотделно.

Едно от другите претенции е откриване на дневни центрове за хора с увреждания, където те по едно и също време ще получават съответна профилирана помощ и ще могат да поддържат връзка. Това доста ще понижи разноските за самостоятелна работа със експерти.

Майките обявиха още, че не желаят да влизат в борба с други обществени групи, а да има действително и съответно систематизиране на средствата.
Маргарита Манолова: Имам една вуйна, която има епилепсия, преди 3 години й дадоха антидекубитален дюшек. Тя се чуди какво да го прави. Значи, ето къде са непотребните пари. На човек, който няма потребност, се дава, страната ги заплаща. Да не ви изяснявам за неговата количка. За две гуми за ремонт дадохме, обществени грижи ни отпуснаха, 460 лв.. Какви гуми купуваме ние?Дарина Христова: Който има потребност от инвалидна количка, да получи такава, и съгласно потребностите му, а не каква да е. Който е като сина ми с аутизъм да има психолог, логопед. След 18-годишна възраст всички тези услуги се заплащат.Снежинка Захариева: Всички там в Народното събрание, Министерски съвет, господин премиера виждат, че палатковите лагери стартират да се усилват. Така че, е време да седнат и да поработят в името на този народ, който им заплаща налози, заплати, обезпечава безусловно всичко.  Продължават диалозите на протестиращите майки със обществения министър Продължават диалозите на протестиращите майки със обществения министър
Поредна среща на обществения министър Бисер Петков с родители на деца с увреждания и омбудсмана Мая Манолова за финансирането на Закона за персоналната помощ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР