От днес Грузия забранява износа на пшеница и ечемик собствено

...
От днес Грузия забранява износа на пшеница и ечемик собствено
Коментари Харесай

Грузия забрани износа на пшеница и ечемик


От през днешния ден Грузия не разрешава износа на пшеница и ечемик лично произвеждане от страната, съобщи ТАСС, като се базира на държавно прессъобщение.

Грузинските управляващи взеха решението за възбрана на износа в края на юни. Той ще бъде в действие до юли 2023 година и не не разрешава износа на царевица.

По данни на националната статистическа работа на Грузия през 2021 година страната изнесла над 1,4 хиляди тона пшеница в Армения, 49 тона в Турция и 40 тона в Украйна. Общият размер на събраната пшеница е 136,1 хиляди тона, което е с 32,9 на 100 повече от 2020 година

Годишното ползване на пшеница в Грузия възлиза на към 650 000 тона, а страната сама покрива към 15 на 100 от него. Останалото количество идва от експорт, най-много от Русия.

Грузинските управляващи оповестиха, че възнамеряват в околните години да усилят производството на пшеница до 50 на 100 от потребяваното в страната количество.

Грузинският ечемик се изнася главно в Иран и Ирак, а до момента страната е събрала годишна продукция от към 60 000 тона, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР