От днес едно от най-големите кюстендилски села - Соволяно, минава

...
От днес едно от най-големите кюстендилски села - Соволяно, минава
Коментари Харесай

Заради стар водопровод едно от най-големите кюстендилски села минава на воден режим

От през днешния ден едно от най-големите кюстендилски села - Соволяно, минава на воден режим. Той се вкарва със заповед на кмета.

Водата ще бъде спирана денем и ще бъда пускана от 18:00 вечерта до 10:00 сутринта.

" Всяка година през летния сезон имаме проблем с водата. Живея в едно от най-високите места в селото - през последните 98 аса капка вода не е имало в чешмите. Почти 90% от моите съседи са си създали бидони и помпи, които да се запълнят през зимата и да могат да се измият. Освен това плащаме едни от най-скъпите сметки вода ", описа една от жителките на селото.

Водопроводът е доста остарял, изясни дамата. Когато водата се стопира и се пуска внезапно, поради огромното налягане все някъде става повреда и до момента в който ВиК го ремонтира, водата в сондажа към този момент е изтекла по улиците. Забранено е и поливането на градините.

" Най-тежкото решение е да сложим жителите на воден режим, само че както чухте, вода нямаше 72 часа. Водопроводът е юридически 1934 година, понижен е потенциалът на помпите, потреблението е огромна и всичко това способства. Пет години се боря - до кого ли не съм писал - отговорът е " ще забележим ", изясни Пламен Илиев - кмет на Соволяно.

Положението от ден дневно става все по-лошо и в случай че времето е същото, режимът може да стане още по-тежък - да има вода единствено по пет часа на денонощие, предизвести Илиев.

Вижте повече в директното включване на Владислава Миланова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР