От днес довчерашният председател на Движението за права и свободи

...
От днес довчерашният председател на Движението за права и свободи
Коментари Харесай

Шестима депутати напуснаха Народното събрание, ДПС смени и секретаря на групата си

От през днешния ден довчерашният ръководител на Движението за права и свободи (ДПС) Мустафа Карадайъ публично е освободен от всичките си постове, в това число депутатското място.

Рокадите в Движение за права и свободи наподобява обаче не свършват дотук. Движение за права и свободи сменя и секретаря на парламентарната си група, „ само че измененията занапред стартират “, оповестиха от партията, представени от bTV.

Други шестима депутати от разнообразни партии също бяха освободени през днешния ден.

Трима от тях са определени за кметове - Евгения Алексиева (ГЕРБ-СДС) в регион " Панчарево ", Петър Куленски (ПП-ДБ) в Пазарджик и Калин Калапанков (БСП) в Брезово.

Деян Николов от „ Възраждане “, който беше претендент за кмет на София, също напуща Народното събрание. Той си завоюва място в столичния общински съвет.
Подобно на Николов, и съпартиецът му Валери Сираков освобождава банката си, с цел да се насочи към поста на общински консултант във Видин.

Истинската изненада обаче остава подадената оставка през вчерашния ден на рекордьорката по преференции в ГЕРБ. Тя е народен представител от Варна, като градът е една от крепостите на ГЕРБ, която падна на локалните избори в неделя.

За първи път Точева стана народен представител с над 6800 преференциални гласа в 45 Народно заседание през 2021 година В края на 2022 година преференциите ѝ скочиха до 7306, а през април 2023 година гласовете ѝ минаха 10 000, или 20% от бюлетините за цялата варненска листа на ГЕРБ.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР