От днес до сряда се очакват валежи от сняг в

...
От днес до сряда се очакват валежи от сняг в
Коментари Харесай

От днес обстановката по пътищата се усложнява, възможно е затваряне на проходи

 От през днешния ден до сряда се чакат превалявания от сняг в съвсем цялата страна. На места ще са значителни като в някои планински проходи се чака покривката да доближи до 25 см, в композиция с предстоящите мощни ветрове са вероятни снегонавявания, формиране на преспи по пътищата, което в допълнение ще усложни ситуацията.

Възможно е рухване на дървета и клони, в проходите има заплаха от падащи камъни. Това сподели контрольор Лъчезар Близнаков, представител на " Пътна полиция “ при ГДНП, на брифинг във връзка предстоящата смяна на времето и изискванията за шофиране, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" В четвъртък температурите ще са ниски, като са вероятни и заледявания на някои места. Като цяло ситуацията по пътищата ще е много динамична “, съобщи той и прикани водачите да съблюдават отдалеченост, да преценяват скоростта си на пътя, да бъдат готови за придвижване в зимни условия и да пътуват единствено в случай че е належащо.

Той разгласи, че от началото на годината при пътнотранспортни катастрофи са починали 23-ма души.

" По един човек умира всеки ден на пътя. От нас и нашето държание зависи дали това ще продължи. Очакваме от водачите да бъдат виновни при тези условия. Денонощно в Националния координационен център за безвредно придвижване по пътищата следим ситуацията в страната. Получаваме информация при пораждане на трудности и рискове по пътищата, като се координират дейностите сред всички институции, които имат отношение, за превъзмогване на зародилите трудности “, уточни Близнаков.

Попитан къде чака да бъде най-тежка пътната конюнктура, инспекторът уточни, че такава се чака да бъде по проходите на Стара планина, в Габровския и Сливенския Балкан.

" Сериозно ще е ситуацията още веднъж в Прохода на Републиката. Затова са обезпечени взаимни дейности с контролните органи на Изпълнителната организация " Автомобилна администрация “, като ще се правят инспекции по техническата редовност на товарните коли, по-специално за това дали са оборудвани с нужните гуми, техническата им редовност и съблюдаване на регламентираните почивки от водачите на товарни коли “, посочи той.

Инспектор Близнаков уточни, че ще има надзор и от страна на " Пътната полиция “ и акцентира, че инспекциите са взаимни и че в случай че обстановката наложи ще се затварят пътища.

“Допълнително са обезпечени екипи, които при потребност ще работят при въведена краткотрайна организация на придвижването, пренасочване на придвижването и премахване на зародили спешно трудности “, съобщи още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР