От днес до 14 февруари 2020 г. включително всички биологични

...
От днес до 14 февруари 2020 г. включително всички биологични
Коментари Харесай

Изпращат писмо за създаден профил в Електронния регистър до производители на биологично земеделие

От през днешния ден до 14 февруари 2020 година в това число всички биологични производители ще получат писмо за основан профил от контролиращите ги лица в Електронния указател на биологичното земеделие. Операторите от време на време би трябвало да ревизират дали профилът им е основан и приключен , оповестиха от пресцентъра на МЗХГ.

Те ще имат период до 10 дни от датата на основаване на профила, с цел да потвърдят информацията, вписана в регистъра.

Целта е да ревизират дали биологичните им обекти /площи, животни и пчелни семейства/ са цялостно и тъкмо отразени.
Ако открият грешки в данните, би трябвало да изискат неотложно от своето контролиращо лице да ги в профил. Навременното потвърждаване на основаните в Електронния указател профили от операторите е изискване за всички биологични фермери, които чакат заплащане за Кампания 2019, и които се готвят за банкет през 2020 година по размер 11 " Билогично земеделие " от Програмата за развиване на селските региони.

Целта на регистъра е да се отразят условията на регламентите на Европейски Съюз, като се сътвори допустимо най-пълна база данни за активността на всички оператори, които правят биологично произвеждане. Чрез него се реализират и наложителните уведомления, които контролиращите лица би трябвало да вършат към способния орган (министъра), способеното звено (дирекция " Биологично произвеждане " ) и БАБХ.

Информацията в регистъра се вкарва от контролиращите лица, с които операторът има подписан контракт за надзор и сертификация. При въвеждане на информацията контролиращото лице основава в регистъра профил на оператора, който ще съблюдава разпоредбите на био производството. Профилът включва персоналните данни на оператора, данни за биологичните обекти (площи, животни и пчелини) и наложени ограничения. Регистърът е обществен на интернет страницата на Министерството на земеделието, храните и горите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР