От днес декларирането и плащането на местни данъци и такси

...
От днес декларирането и плащането на местни данъци и такси
Коментари Харесай

Е-порталът на НАП спира услугите за местни данъци и такси

От през днешния ден декларирането и заплащането на локални налози и такси по електронен път ще се прави през портала на Министерство на електронното ръководство (МЕУ), като тези услуги ще бъдат отстранени от електронната платформа на Национална агенция за приходите.

За облекчение на потребителите, които желаят да заявяват и платят отговорностите си към общините, в Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите ще бъде обезпечена връзка към уеб страницата на МЕУ.

Целта на смяната е да бъде сведено до най-малко времето за обработката на заявените от потребителите данни, както и на синхронизацията на информацията за платените локални налози.

От 2005 година локалните налози и такси се управляват от общините, а не от Приходната организация. По тази причина сега данните за платените, които се обменят сред осведомителните системи на общините и Национална агенция за приходите, се зареждат на разнообразни шпации от време в е-Портала на Приходната организация, заради което се получава разминаване в справките, които клиентите получават онлайн от Национална агенция за приходите и от общините.

Освен през e-Gov.bg, физическите и юридическите лица имат опция да заявяват и заплащат локалните си налози и такси през електронните услуги на съответната община - Системата за несъмнено електронно връчване и Единна входна точка за електронни заплащания за централната и локална администрации на МЕУ.

Национална агенция за приходите продължава да предлага на потребителите други над 170 електронни услуги, налични с личен код или електронен автограф (КЕП). Сред тях са подаване на данъчни и осигурителни заявления, информации за отговорностите с опция за заплащане, информации за изплатени приходи, за застрахователен приход, за осъществени заплащания и погасени с тях отговорности, настоящо положение на трудови контракти, подаване на заявки, приемане на удостоверения и други. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР