От днес Австрия ставана първата страна в Европа, която направи

...
От днес Австрия ставана първата страна в Европа, която направи
Коментари Харесай

Кои европейси страни предвиждат задължителна ваксинация срещу COVID-19

От през днешния ден Австрия ставана първата страна в Европа, която направи имунизациите против наложителни за всички над 18 години.

Подбрахме информация за COVID-19-19 обстановката в европейските страни, както и кои страни плануват наложителна имунизация против вируса.

Австрия

Депутатите дадоха зелена светлина за наложителни ваксини против Коронавирус през януари. Глобите за неспазване могат да бъдат до 3600 евро.

Представяйки проекти за наложителна имунизация, Александър Шаленберг, тогавашният канцлер на Австрия, сподели, че това е единственият метод да се избегнат нови талази от вируса.

Гърция

В Гърция глобяват хора на възраст над 60 години, ако откажат да се имунизират. Те ще бъдат санкционирани със 100 евро на месец, в случай че не получат дозата до 2 февруари.

Премиерът Кириакос Мицотакис отбрани мярката, като сподели, че по-възрастната група съставлява 90% от смъртните случаи заради COVID-19. От предишния септември Гърция изисква здравните служащи в публични и частни заведения да бъдат имунизирани.

Атина също по този начин изисква документ за имунизация или преболедуване от COVID-19, с цел да имат хората достъп до заведения за хранене и други аспекти на публичния живот.

Германия

Германските депутати разискват разнообразни оферти, които биха могли да създадат имунизацията наложителна с санкции за хора, които се опълчват.

Канцлерът Олаф Шолц поддържа наложителната имунизация, само че остави на законодателите да се спогодят дали тя да е ориентирана към цялото население или единствено към по-възрастните жители.

Ангела Меркел също съобщи, че ще гласоподава в интерес на наложителната имунизация.

Италия

Италия разгласи на 5 януари, че имунизациите против Коронавирус ще станат наложителни за хора над 50 години. Това се случи на фона на рекордния скок на инфектираните с Коронавирус при започване на годината.

Миналия април Италия стана една от първите страни, които постановиха имунизация на здравните експерти в опит да защитят пациентите.

По-късно законът обхвана и учители, военни, полиция и избавителни служащи. Той влезе в действие на 15 декември. Служители на университети също бяха добавени към листата с специалности, при които имунизацията е наложителна.

Франция

Министърът на опазването на здравето на Франция Оливие Веран сподели, че наложителната имунизация не е „ изборът, който Франция е направила “, тъй като ще бъде прекомерно мъчно да се приложи.

Страната направи имунизацията за Коронавирус наложителна за здравни и медицински експерти, пожарникари и транспортни служащи предишния септември.

От 24 януари важи и пропускът, в който изисква доказателство за имунизация или преболедуване от COVID-19, с цел да имат хората достъп до питейни заведения, заведения за хранене, фитнес зали и събития, наред с други аспекти на публичния живот. Хората с работа, които са в контакт с обществеността, би трябвало да имат пропуск за ваксина, с цел да отидат на работа.

Унгария

В Унгария се изисква имунизация за здравни служащи, учители в държавните учебни заведения и хора, работещи в държавни институции.

Частните компании имат право да вземат решение дали служащите би трябвало да бъдат имунизирани или не. Унгарски чиновници, в това число министър председателят Виктор Орбан, приканиха жителите да се имунизират допустимо най-скоро.

Англия

Ваксините против COVID-19 ще бъдат наложителни за здравните и обществените служащи до 1 април в Англия, сподели министърът на опазването на здравето на Обединеното кралство Саджид Джавид.

Джавид обаче сподели в изявление за Би Би Си, че не счита, че Обединеното кралство " в миналото ще прегледа " наложителните ваксини за популацията.

Работниците в домовете за грижи и тези, би трябвало да бъдат изцяло имунизирани от ноември.

Швеция

Говорител на шведския здравен министър сподели пред Euronews, че държавното управление не възнамерява да вкарва наложителна имунизация.

„ Запазването на имунизациите непринудено, построяването на доверие и подпомагането на жителите да вземат осведомени решения, се оказа сполучливо за постигане на високи равнища на имунизация в Швеция “, сподели представителят.

В момента Швеция изисква документ за имунизация за събития на закрито с повече от 50 души.

Дания

Премиерът Мете Фредериксен сподели през декември, че са на крачка от взимане на решението да наложат наложителна имунизация

Дания изисква документ за имунизация, преболедуване или негативен тест за достъп до огромна част от публичния живот, в това число заведения за хранене, кина и фризьорски салони.

Швейцария

Правителството на Швейцария декларира, че " законово е изключено общото обвързване за популацията да бъде имунизирано ", само че би трябвало да се откри верният метод, която да разреши на хората да вземат решение.

Правителството може да наложи имунизация на „ уязвими групи хора и за избрани хора при доста строги условия “.

Доказателство за имунизация против или възобновяване от COVID-19 се изисква на закрито в питейни заведения, заведения за хранене, кина и други събития.

Латвия

В Латвия също има ограничения, които лимитират хората, които не са имунизирани.

От 15 декември служащите би трябвало да показват документ за имунизация против COVID-19 или преболедуване. Латвия изисква лекарите, учителите и хората в домовете за обществени грижи да бъдат имунизирани.

Сертификат е необходим и за достъп до магазини, културни събития и заведения за хранене.

Министърът на опазването на здравето господин Даниел Павлутс обществено сподели, че Латвия преглежда решенията на други страни за наложителна имунизация и може също да следва подобен метод.

Словения

В Словения към момента няма въведена наложителна имунизация против ковид.

Единствено държавните служащи би трябвало да бъдат имунизирани или преболедували, с цел да правят работна активност.

" Съгласни сме с ръководителя на Европейската комисия, че наложителната имунизация би трябвало да се разисква в мащаба на Европейски Съюз. Във всеки случай е належащо първо да се реализира по-широк обществено-политически консенсус по отношение на вероятното въвеждане ", сподели консултант от министерството на опазването на здравето в имейл.

Полша

Министерството на здравеопазването на Полша съобщи през декември, че се готви да вкара наложителна имунизация за медицинските служащи от 1 март.

Подготвят се и да вкарат мярката за учители и " униформени служби " като военни и полицейски.

Словакия

Премиерът на Словакия сподели, че страната може да обмисли наложителни ваксини, в случай че нов вид на COVID-19 хоспитализира повече хора.

" Ако има вид, който да върне хората в лечебни заведения, можем да помислим за наложителни ваксини. Все още обаче липсват данни за това по какъв начин омикронът ще се отрази на лечебните заведения. Важно е да изчакаме края на вълната ", сподели Едуард Хегер.

Министерството на здравеопазването на Словакия и министерството на правораздаването потвърдиха, че теоретично в страната може да се вкара наложителна имунизация.

Люксембург

Парламентът на Люксембург разиска по-рано този месец дали да направи имунизацията наложителна или не.

Депутатите одобриха предложение, с което желаеха държавното управление да промени препоръчаното законодателство, с цел да вкара наложителна имунизация за здравните служащи и тези на възраст над 50 години, оповестява уеб сайтът на Камарата.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР