От днес Агенцията по заетостта чрез бюрата по труда предлага

...
От днес Агенцията по заетостта чрез бюрата по труда предлага
Коментари Харесай

Над 8000 безработни и заети ще могат да започнат работа или обучение

От през днешния ден Агенцията по заетостта посредством бюрата по труда предлага повече финансови преференции на работодатели и регистрирани безработни по разнообразни стратегии и ограничения за стимулиране на заетостта или придобиването на подготовка или основни компетентности.

С 3.5 млн. лева от държавния бюджет ще се финансира наемането на работа на още над 5000 безработни лица от групите в неравностойно състояние на пазара на труда, както и образованията на минимум 2050 безработни и на 990 заети в микро-, дребни или междинни предприятия.

Това е допустимо, откакто по предложение на Агенцията по заетостта и с утвърждението на Националния съвет за тристранно съдействие, министърът на труда и обществената политика утвърди преразпределение на средствата за реализация през 2021 година на стратегии и ограничения за поощряване на заетостта, включени в одобрения за тази година Национален проект за деяние по заетостта.

С преразпределението се извърши пренасочване на 3.5 млн. лева от стратегии и ограничения за стимулиране на заетостта, които заради епидемиологичната конюнктура не стартираха навреме или в цялостен обсег.

Агенцията по заетостта предложи образуваните икономии да се насочат към търсени както от работодателите, по този начин и от безработните форми за претовареност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР