От днес, 28 април, Военномедицинската академия (ВМА) разкрива безплатна телефонна

...
От днес, 28 април, Военномедицинската академия (ВМА) разкрива безплатна телефонна
Коментари Харесай

ВМА откри телефон за психологическа помощ заради COVID-19

От през днешния ден, 28 април, Военномедицинската академия (ВМА) разкрива безвъзмездна телефонна линия за психическа помощ в изискванията на Covid-19. Тя ще бъде дейна всеки работен ден от 9 до 13:30 часа, заяви БНР.
На телефон експерти от клиниката по Психиатрия на ВМА ще дават съвещания на жители, които изпитват несъразмерен боязън, паника или бодърствуване, свързани с пандемията от Covid-19. При нужда нуждаещите се ще могат да се срещат и да беседват с лекарите.
Психологичните съвещания са ориентирани към асимилиране на техники за справяне със обстановката във връзка с работа, семейство, финанси, здраве. Гражданите ще получават препоръки и психическа поддръжка при преодоляване на мощни страсти като тревога, боязън, беззащитност, подтиснатост и яд, свързани с съществуването на пандемия, както и икономическите последици от нея. Ще се учат и да разпознават психосоматичните признаци като суматоха, обща тревога и меланхолия, както и методите им за превъзмогване посредством разнообразни техники. При съществуване на тежки недоволства експертите ще ползват и навреме лекуване.
Още: " Една трета от болните от COVID-19 по света са в Съединени американски щати, само че наподобява там коронавирусът почва да се смирява "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР