От днес, 24 февруари, започва поетапно облекчаване на противоепидемичните мерки

...
От днес, 24 февруари, започва поетапно облекчаване на противоепидемичните мерки
Коментари Харесай

Ковид облекчения от днес: Какво отпада, а и от кого зависи? Вижте!

От през днешния ден, 24 февруари, стартира поетапно облекчение на противоепидемичните ограничения в страната.

По преценка на притежателите, управителите/организаторите на обекти/мероприятия може в обекта/на събитието да се позволяват гости без условие да дават " зелен документ ".

Изискването за съществуването му обаче остава наложително за личния състав на всички обекти с публично значение. Това става допустимо със заповед на министъра на опазването на здравето проф. Асена Сербезова, издадена през днешния ден.

От през днешния ден се позволява визитата на до 12 деца в група при осъществяване на присъствени групови занятия за деца в езикови, просветителни центрове, центрове за поддръжка на личностно развиване и други обучителни центрове и школи при носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, постоянно проветряване на всеки час и стерилизация.

В отчета на основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев е препоръчан тристъпков метод за облекчение на противоепидемичните ограничения, съгласно който от 20 март да отпадне напълно условието за " зелен документ " в цялата страна при удобна наклонност в развиването на епидемиологичната конюнктура.

Пълния текст на заповедта може да се види
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР