От днес (14 май) до края на седмицата – 20

...
От днес (14 май) до края на седмицата – 20
Коментари Харесай

Започва акция срещу камионите и автобусите, ще се проверява за колани

От през днешния ден (14 май) до края на седмицата – 20 май, ще се организира интервенция на " Пътна полиция " за надзор над товарните коли и рейсовете. Тя е заложена в календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) и аналогични инспекции ще има във всички страни-членки в цяла Европа.

У нас инспекциите ще се реализират взаимно със чиновници на Изпълнителната организация " Автомобилна администрация ", Икономическа и Криминална полиция, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Целта на интервенцията е да се обърне внимание на водачите на товарни коли и рейсове, както и на техните притежатели, че измежду главните аргументи за пораждане на тежки катастрофи с присъединяване на този тип моторни транспортни средства е неспазването на времето за отмора, превишаването на скоростта, използването на алкохол и упойващи субстанции, транспорт на необезопасени товари или претоварване.

Ще се ревизира и за слагане на предпазни колани в рейсовете.

През април към този момент започва акция за стимулиране на слагането на колани в рейсовете. Малко по-рано през месеца 6 души починаха, а над 20 бяха ранени при тежка автобусна злополука на автомагистрала " Тракия ", при която се оказа, че съвсем никой не е бил с защитен колан.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР