От днес -10-ти януари, е активирана системата за регистриране на

...
От днес -10-ти януари, е активирана системата за регистриране на
Коментари Харесай

Започна електронният прием на документи за детските ясли във Варна

От през днешния ден -10-ти януари, е задействана системата за вписване на заявки за банкет в детските ясли, оповестяват от дирекция „ Здравеопазване “ към Община Варна. Всеки родител, който желае детето му да взе участие в класирания за банкет в детска ясла през 2020 година, е належащо да записва ново заявление. Всички заявки, подадени през м.г. са неактивни и е належащо да се записват нови.

Родителят може да кандидатства за банкет на детето във всички детски ясли на територията на общината, без значение от региона на местоживеене. Електронната система за банкет е отворена за регистрация целогодишно, като се изключи три дни преди оповестяване на всяко класиране.

Входящият номер на заявката няма значение при класирането. Децата влизат в низходящ ред по брой точки, а при равни условия се ползва функционалност по генериране на инцидентни цифри и децата се подреждат във прогресивен ред по инцидентно число. При подаване на заявката заявителят ще получава известие на електронната си поща с информация за направената регистрация. Съобщение ще се получава и при класиране на детето в детската ясла.

При класирането ще се взема поради и подредбата на мечтаните детски ясли в заявката, като за всяко предпочитание ще се начисляват спомагателен брой точки. По този метод детето ще има опция да се класира по най-предходно предпочитание.

Двете огромни класирания ще се проведат през месец май и месец август. При съществуване на свободни места в детските ясли се плануват и други класирания.

Съгласно условията на „ Наредба №26/18 за устройството и активността на детските ясли, детските кухни и здравните условия към тях “ – „ децата се изписват от детските ясли на 1 септември в годината, в която навършват тригодишна възраст или по избор на родителите преди този период “. В тази връзка приемът на децата в детски ясли се прави по авансово направен график от шефовете на детските ясли.

Поради влезлия в действие Общ европейски правилник за отбрана на персоналните данни, отпадат някои от изискваните до момента документи – трудова/служебна или осигурителна брошура, като се изисква служебна записка от работодателя. За самоосигуряващите се – вместо годишна данъчна декларация ще бъде предоставена декларация за регистрация на самоосигуряващото се лице.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР