От днес – 26 март, движението от 33-ти до 40-ти километър

...
От днес – 26 март, движението от 33-ти до
40-ти километър
Коментари Харесай

От днес продължава ремонтът на два виадукта на АМ „Хемус“

От през днешния ден – 26 март, придвижването от 33-ти до 40-ти километър на Автомагистрала „ Хемус “ ще се осъществява в двете посоки в платното за София заради ремонт на виадуктите при 36-ти км /„ Коренишки дол “/ и при 37-ми км в платното за Варна. През м. година беше ремонтирано платното за София на двете съоръжения и в този момент трафикът ще преминава по тях. Виадуктите не бяха обновявани от построяването им преди повече от 30 години. „ Коренишки дол “ при км 36+450 е в експлоатация от 1986 година, а дължината му е 481 метра. Съоръжението при км 37+920 е 322 метра. Очаква се ремонтът им да завърши до края на строителния сезон. Ще се ремонтира както пътното платно, по този начин и долното строене /колоните на съоръженията/.

В момента на Автомагистрала „ Хемус “ се ремонтира и тръбата за София на тунел „ Витиня “. Движението се реализира в двете посоки в основно обновената тръба за Варна, която е с вентилационни, пожароизвестителни и осветителни системи. След ремонта и тръбата в посока столицата ще бъде в същия тип и същите системи за безопасност.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ апелира шофьорите да карат рационално и да спазват стриктно въведената временна организация на придвижването по време на строителните работи. Ремонтът е наложителен и би трябвало да бъде изработен, за да се пътува по-късно доста по-удобно по обновени пътни сектори.

Утре от 10 ч. до 15.30 ч. придвижването по АМ „ Тракия “ в тунел „ Траянови врата “ в посока Бургас ще се реализира в изпреварващата лента заради ремонт на осветителната система и видеонаблюдението в изпреварващата лента.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР