От Дейвид МорганВАШИНГТОН (Ройтерс) - Председателят Майк Джонсън каза на

...
От Дейвид МорганВАШИНГТОН (Ройтерс) - Председателят Майк Джонсън каза на
Коментари Харесай

Републиканският председател на Камарата на представителите на САЩ Джонсън е близо до избора да избегне затварянето на правителството

От Дейвид Морган

ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Председателят Майк Джонсън сподели на основни републикански членове на Камарата на представителите на Съединени американски щати в сряда, че той ще вземе решение в границите на идващите два дни по отношение на пътя за попречване на евентуално затваряне на държавното управление, съгласно законодателите.

Контролираната от републиканците Камара и ръководеният от Демократическата партия Сенат имат малко повече от седмица, с цел да се спогодят за междинни разноски мярка за опазване на федералните организации отворени след приключването на настоящото финансиране на 17 ноември. Камарата на представителите може да гласоподава подобен проект във вторник, три дни преди крайния период, съгласно някои законодатели.

Въпреки признаците за някаква двупартийна полемика сред камарите Джонсън е концентриран върху личното си болшинство от 221-212 в Камарата, което се бори да реализира единодушие по подробни проекти за разноските за фискалната година, приключваща на 30 септември 2024 година

През май президентът на Демократическата партия Джо Байдън и тогавашният ръководител на Камарата на представителите Кевин Маккарти дефинира бюджет за дискреционни разноски от 1,59 трилиона $. Твърдолинейните републиканци по-късно отстраниха Маккарти от поста на представител и в този момент упорстват за спомагателни съкращения от 120 милиарда $.

Джонсън сподели на висши републикански членове на Комитета по бюджетните заеми на Камарата на представителите, че ще вземе решение за краткотрайна мярка в границите на 24 до 48 часа, съгласно законодатели, които се срещнаха с него при закрити порти в сряда.

„ Говорителят сподели, знаете ли, че ще вземе решение до уикенда “, сподели конгресменът Анди Харис пред кореспонденти.

Изборът ще тества успеваемостта на Джонсън като най-хубавия републиканец в Конгреса, единствено две седмици откакто беше определен след съвсем месец републикански битки.

Макарти беше свален на 3 октомври, откакто републиканците не съумяха се споразумяха за краткотрайна мярка и трябваше да разчитат на поддръжката на демократите, с цел да предотвратят затваряне.

Някои републиканци приканиха всяка краткотрайна мярка да включва съкращения на разноските и цели на консервативната политика, които демократите изрично отхвърлят.

< p> „ Те няма да трансформират нашата позиция, като заплашват прекъсване. Те няма да изтръгнат никаква записка за откуп от нас ", сподели водачът на демократите в Камарата на представителите Хаким Джефрис пред кореспонденти.

51-годишният Джонсън, относително новак в лидерската политика с малко политически врагове, продължава да се радва на благосклонност в неравномерната републиканска камара секта.

Камарата на представителите одобри седем партизански законопроекта за бюджетни заеми на републиканците. Но останалите пет са изправени пред усложнения. Републиканските водачи се отхвърлиха от проектите си да гласоподават тази седмица законопроект за разноските за превоз, жилища и градско развиване, частично заради липса на финансиране за американската пътническа железопътна линия Amtrak.

След изборните победи на бранителите на правата на абортите в Охайо и Вирджиния във вторник центристките републиканци алармираха, че се опълчват на законопроекта за бюджетни заеми за финансови услуги поради наредба за ограничение на финансирането за Окръг Колумбия поради локален закон, забраняващ дискриминирането на работодателите против дами, които търсят аборт или контрацепция.

Междувременно Сенатът одобри три законопроекта за бюджетни заеми със мощна двупартийна поддръжка и може да стартира да напредва по краткотрайна мярка това седмица.

Лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър, най-хубавият демократ в Конгреса, уточни тази седмица, че чиновниците на висшите партийни водачи в Камарата на представителите и Сената разискват предотвратяването на затваряне.

„ Надяваме се, че можем да реализираме двупартийно съглашение, с цел да продължим напред допустимо най-бързо “, сподели Шумър пред кореспонденти.

(Репортаж от Дейвид Морган; Редактиране от Скот Малоун и Дейвид Грегорио)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР