От Дейвид МорганВАШИНГТОН (Ройтерс) – Група твърдолинейни републиканци предупреди новия

...
От Дейвид МорганВАШИНГТОН (Ройтерс) – Група твърдолинейни републиканци предупреди новия
Коментари Харесай

„Меденият месец“ на председателя на Камарата на представителите на САЩ Джонсън приключи, след като хардлайнерите републиканци се бунтуват

От Дейвид Морган

ВАШИНГТОН (Ройтерс) – Група твърдолинейни републиканци предизвести новия ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън че той към този момент не може да разчита на тяхната поддръжка за законодателство, сигнализирайки за вероятен ранен завършек на интервала му на „ меден месец “.

Три седмици откакто депутатът от Луизиана завоюва чукчето на Камарата на представителите, 19 републиканци от Камарата - в това число 15 хардлайнери – гласоподаваха да блокират дебата по законопроекта на тяхната партия за финансиране на федерални стратегии за търговия, правораздаване и просвета за фискалната 2024 година, който стартира на 1 октомври.

„ Искаме посланието да е ясно “, сподели Представител Скот Пери, ръководител на твърдолинейната консервативна група на свободата на Камарата. „ Няма да одобряваме законопроекти, които не се занимават с проблемите, пред които е изправена Америка. “

Това беше митингът на втория етаж тази година от членове на Форума на свободата и други, които бяха ядосани от решението на Джонсън да не да включи съкращения на разноските и консервативни политики, като рестриктивните мерки на границата сред Съединени американски щати и Мексико, в своята краткотрайна мярка, с цел да предотврати отчасти затваряне на държавното управление в събота.

„ Меденият месец евентуално е завършил “, сподели конгресменът Ник ЛаЛота, един от четиримата Републиканци от изменящите се региони на Ню Йорк, които също се опълчиха на откриването на спор в сряда заради рестриктивните мерки за абортите и съкращенията на разноските на правоприлагащите органи в главното законодателство.

Офисът на Джонсън не отговори на искане за коментар.

< p> Някои хардлайнери, които се опълчиха на Джонсън в сряда, също затвориха залата през юни, с цел да стачкуват против съглашението за разноските за 2024 година сред президента Джо Байдън и тогавашния ръководител на Камарата Кевин Маккарти, който беше заставен да отсрочи камарата дни по-рано.

Макарти беше свален от осем твърдолинейни последователи на 3 октомври, откакто предотврати прекъсването на работата на 1 октомври с краткотраен законопроект, който беше в несъгласие с крайната десница, само че завоюва голяма поддръжка от демократите.

Джонсън, който има провокира почитание измежду крайната десница като прям християнски реакционер, раздразни хардлайнерите тази седмица със личния си законопроект за краткосрочни разноски за поддържане на съществуващите равнища на държавно финансиране и стратегии при започване на 2024 година

Законопроектът одобри Камарата с поддръжка от 209 демократи, само че единствено 127 републиканци - обезпокоителен знак за новия ръководител. Той също по този начин разгневи хардлайнерите, като спря разпоредбите на Камарата, с цел да заобиколи очакванията им да блокират дебата по мярката.

Сенатът одобри законопроекта късно в сряда.

Камарата одобри седем заема за 2024 година законопроекти, всички те са партизански републикански ограничения, които е малко евентуално да станат закон.

Но републиканците не съумяха да реализират единодушие по оставащите си пет законопроекта за разноските.

Хардлайнерите в този момент желаят Джонсън да ръководи своите несигурно 221-213 републиканско болшинство в съглашение за разноските и по-късно се бори с водения от демократите Сенат за съкращения на разноските и промени в политиката, които биха лишили финансирането на стратегии, които демократите считат за предпочитани.

„ Ние го харесваме доста. Той е добър човек “, сподели твърдолинейният представител Анна Паулина Луна за Джонсън. „ Но ние ще се уверим, че той следва това, което сподели, че ще направи. “

(Репортаж от Дейвид Морган; Редактиране от Скот Малоун и Дийпа Бабингтън)

Преглед коментари
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР