От Давид Яблонски ще зависят приоритетите в зимната селекция на

...
От Давид Яблонски ще зависят приоритетите в зимната селекция на
Коментари Харесай

Селекцията в Левски ще зависи от Яблонски

От Давид Яблонски ще зависят целите в зимната селекция на Левски. Контрактът на 27-годишния бранител изтича през лятото и към момента не е продължен. Ръководството на “сините” се надяваше това да се случи до края на месец октомври, само че съглашение сред двете страни още няма. Ако до Нова година чехът не постави автограф под нов контракт, то по-късно той ще има право да договаря с всеки различен клуб, а след края на акцията да премине в него като свободен сътрудник.

Интерес към Яблонски не липсва. Такъв има от страна на Лех (Познан). Поляците му мътят главата и му дават обещание много по-голяма заплата от тази, която получава сега на “Герена”. Условието им обаче е да премине при тях без пари през лятото.

Ако Давид Яблонски не удължи контратка си скоро, то приоритет №1 за “сините” по време на зимната пауза ще бъде привличането на централен бранител. Причината е, че тимът ще “изтънее” на този пост. Аут до края на шампионата е Холмар Ейолфсон. Исландецът скъса връзки на дясното коляно и повреди менискуса си по време на гостуването на Черно море в осминафинала за Купата на България. В момента той е заместван в центъра на защитата от Нуно Рейш.

Първоначално “сините” използваха португалеца като опорен халф. Опция за центъра на защитата е и Аймен Белаид. Тунизиецът с френски паспорт обаче неуверен в изявите си. А на всичкото от горната страна е в същата обстановка като тази на Яблонски - договорът му изтича след края на сезона и няма изгледи да бъде възобновен.

Иначе Левски възнамерява да притегли вратар и централен нападател през зимата. През акцията под рамката заставаха Божидар Митрев и Мартин Полачек. И двамата обаче позволиха доста неточности, а неотдавна треньорът Славиша Стоянович призна, че в отбора има “вратарски проблем”. От играчите на върха на офанзивата равнище държи единствено Станислав Костов - благоевградчанинът даже надминава упованията и досега има 13 гола в Първа лига. Освен него “сините” разполагат и с трима задгранични централни нападатели - румънеца Серджиу Буш, както и бразилците Луан Виана и Ривалдиньо. Никой от тях не се е разписал в елита този сезон. “Сините” наблюдават унгарския таран Марко Футач, който е свободен сътрудник и за последно игра в Хайдук (Сплит).

“Тема спорт”

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР