От данни на НСО се вижда, че във въпросния период

...
От данни на НСО се вижда, че във въпросния период
Коментари Харесай

Местан: Фишовете, които ми приписа прокуратурата, са на Карадайъ или на негов шофьор

От данни на НСО се вижда, че във въпросния интервал на 2013 година, когато прокуратурата твърди, че са ми фишовете, автомобил с регистрационен номер - СА2906 е ръководен от Мустафа Карадайъ или от негов водач. Провинения, които са свързани с ръководителят на Движение за права и свободи се приписват на ръководителят на ДОСТ.
Така водачът на партия ДОСТ Лютви Местан разяснява пред бТВ думите на представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова, че има формирани 1 акт и 13 фиша за превишена скорост.

„ Това е не просто неистина, а квалифицирана клюка. Ако това е правилно, аз в никакъв случай няма да си желая книжката още веднъж. Ако това е квалифицирана клюка, тя би трябвало да си понесе съответната отговорност “.

„ Аз няма нито една секунда ръководство на този автомобил, защото съм бил охраняван от НСО “, акцентира Местан. Нарушенията, осъществени от водачите се полазват от Движение за права и свободи, призна той, само че отхвърли да ги е управлявал. „ Нарушенията се правят от ръководещите ги, а не от ръководителите на партиите “.

„ Лично аз имам едно-единствено пътно нарушаване преди 30 години и това не ме прави пътен рецидивист “, безапелационен бе Лютви Местан.

Аз съм със спокойна съвест. Няма да поема непознат грях или непозната виновност за трагичната гибел на 6-месечното бебе, умряло след катасторфата. Мастан дефинира случая като драматичен случай.

„ Платих гаранцията от 10 000 лв., макар че можех да не го върша. Така попречих на прокуратурата да популяризира тенденциозни вести. Притесненията, че бих се укрил са непотребни, защото съм почтен “, добави той.

„ И до в този момент не разбрах какво е обвиняването против мен. Няма доказателство за виновност от моя страна. Катастрофата е показана повратно “.

Прокуратурата не си е направила труда да ревизира обстоятелствата, по тази причина считам да заведа каузи “, закани се водачът на ДОСТ.

Той разкри още, че е потърпевш при злополуката, а само въздушните възглавници са го запазили жив.

Местан твърди, че зверският удар е пристигнал след завоя, тъй като другата кола се е движела в насрещното. „ Колата трябваше да бъде ударена отляво, тъй като загъвам наляво. Ако съм пресякъл преимуществото, тази кола (неговата-б.р.) трябваше да бъде ударена отляво, тъй като загъвам отляво. Отляво тази кола е непокътната, тази кола е ударена челно”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР