От четвъртък започва поетапното разхлабване на ковид мерките.Считано от четвъртък,

...
От четвъртък започва поетапното разхлабване на ковид мерките.Считано от четвъртък,
Коментари Харесай

От четвъртък започва поетапното отпадане на ковид мерките

От четвъртък стартира поетапното разхлабване на коронавирус ограниченията.

Считано от четвъртък, 24 февруари, по преценка на притежателите, управителите/организаторите на обекти/мероприятия може в обекта/на събитието да се позволяват гости без условие да дават „ зелен документ “.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. 

Изискването за „ зелен документ “ остава наложително за личния състав на всички обекти с публично значение. Това става допустимо със заповед на министъра на опазването на здравето проф. Асена Сербезова,  издадена през днешния ден.

От същата дата се позволява визитата на до 12 деца в група при осъществяване на присъствени групови занятия за деца в езикови, просветителни центрове, центрове за поддръжка на личностно развиване и други обучителни центрове и школи при носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, постоянно проветряване на всеки час и стерилизация. 

В отчета на основния държавен здравен контрольор е препоръчан тристъпков метод за облекчение на противоепидемичните ограничения, съгласно който от 20 март да отпадне условието за „ зелен документ “ в цялата страна при удобна наклонност в развиването на епидемиологичната конюнктура. 

Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев обаче предизвести по-рано през днешния ден, че може да настъпят корекции в решението за облекчение на COVID мерките, в случай че обстановката с COVID-19 в страната се утежни през идващите седмици.

По думите му от голяма важност ще са данните за заболеваемостта и за броя на настанените в лечебни заведения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР