От четвъртък – 26 август, бургаският строителен надзор е наредил

...
От четвъртък – 26 август, бургаският строителен надзор е наредил
Коментари Харесай

Спрян е строежът на хотел край плаж Бутамята

От четвъртък – 26 август, бургаският строителен контрол е наредил да се прекратят всички строителни действия по хотел край плажа " Бутамята " в Синеморец, да се спре тока на обекта и да се забрани достъпът до там. Това оповестиха от Върховната административна прокуратура (ВАП) в четвъртък.

В средата на месец юли 2021 година във ВАП бе формирана кореспонденция по медийни изявления за противозаконен градеж на хотел на първа линия над плаж " Бутамята " в село Синеморец, за чийто терен през 2004 година бургаската екоинспекция е одобрила построяването на три вилни здания и преценя, че за задачата не е нужна екооценка.

Три години по-късно на база това позволение основният проектант на Община Царево издава две разрешителни за градеж - за апартаментен хотел блок 1 и блок 2. Справка на изданието КлубZ в имотния указател разкрива право на градеж на СПА и уелнес център и два блока на петзвезден хотел. Собственик на земята е Димо Ангелов Стоянов, а титуляри на правото на градеж са " Агроинвест АДС " ЕООД и " Аполония плюс " ЕООД.

Сега инспекция на екоминистерството и на Дирекцията за народен строителен надзор на книжата за два блока на хотел в тази околност открила, че разрешителното за техния градеж е издадено в нарушавания.

Необходими са били административни актове по законите за опазването на околната среда и за биологичното многообразие, защото теренът за градежа на хотела се намира в предпазена зона " Странджа " от екологичната мрежа " Натура 2000 ". Синеморец е ситуиран в естествения парк " Странджа ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР