От БСП този път няма да отстъпят за промените в

...
От БСП този път няма да отстъпят за промените в
Коментари Харесай

Скандалът ескалира! БСП се съмняват за огромни фалшификации с машините на последните избори

От Българска социалистическа партия този път няма да правят отстъпка за измененията в Изборния кодекс, с които ще се разреши гласоподаване и с хартиени бюлетини, защото специалистите им се съмняват в отброяването и разпределението на близо 10 % от вота с машини.

Това обявиха депутати от ПГ “БСП за България ” и прецизираха, че става дума за близо 260 000 гласа от всичките над 2,6 млн. гласоподаватели, отишли до секциите на 2 октомври, написа Труд бг.

Социалистите имат болшинство с поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи за поправките, които внесоха още в първия пленарен ден на 48-ото Народно събрание, а връщането на хартиените бюлетини в допълнение е обтегнало връзките им с досегашните им съдружни сътрудници от Политическа партия и Демократична България.

От ГЕРБ също упорстват един от първите законопроекти след съставяне на правната комисия да бъде Изборния кодекс, тъй като “вероятно предварителните избори ще са скоро ”.

От най-голямата парламентарна партия също ще предложат изчистване на някои от текстовете в изборния закон, касаещи броенето на разписките от машините.

За промени в изборното законодателство са и от “Възраждане ”, които желаят съставът на Централната изборна комисия (ЦИК) да отразява пропорционалното систематизиране на политическите сили в Народното събрание, както и видеонаблюдение в секциите.

Против връщането на гласуването с хартиени бюлетини и инспекция на изборните резултати истерично се обявават Продължаваме промяната и Демократична България. тяхната позиция специалистът доктор Борислав Цеков разяснява по този начин:

Паниката, която обгръща олигархичния хомонкулус, наименуван „ Продължаваме промяната “ и техните единородни близнаци от Демократична България, колчем се сложи въпроса за инспекция на машините за гласоподаване, на софтуера и на частните компании и лица (все близки до тези две обединения!), на които ЦИК е поверила съхранението и поддръжката на машините, е ясна индикация, че има нещо с неправилно с машинния избор.

Всепризнатият експерт по избори проф. Михаил Константинов също потвърди с обстоятелства, че и на този избор някой е бърникал в машините.

„ Дневникът е фалшифициран “. То е толкоз неуместно това, че стига едно да бъде. Какво демонстрира това? Някой може да бърка в машините, нали по този начин. Смятате ли, че в Тайван, които са доста съществени хора – там се вършат 90 на 100 от чиповете на света, че там ще програмират „ Дневникът е фалшифициран “? Не. Тук някой, с нерегламентиран достъп си програмира, каквото си изиска. “, разяснява проф.Константинов наскоро.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разкри през вчерашния ден в тв изявление пазарлък от страна на Кирил Петков по тематиката с хартиените бюлетини. Българска социалистическа партия прокараха концепцията за връщане на хартията във вота като чака поддръжка на Движение за права и свободи, ГЕРБ и БВ.

Темата обаче е станала мотив Кирил Петков от Политическа партия да предложи договорка – влетял на председателски съвет и декларирал: „ Оттеглете си измененията в Избирателния кодекс и тогава ще подкрепим Кристиан Вигенин за първия пост в Народно събрание ”.

„ Когато предложихме хартиените бюлетини, реакцията беше напряко истерична. Буди подозрение. Това ли е най-страшното – хартиеното гласоподаване. Навсякъде се шушука, че машините може да трансформират вота.

Къде е инспекцията на машините, които изписаха „ Дневникът е фалшифициран ”? Ние единствено за няколко знаем. Може да е имало и други. Машинното гласоподаване лимитира конституционното право. Ние желаеме хората да имат избор, по тази причина предлагаме смесено гласоподаване ”, сподели водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР