От БСП предлагат 4 конкретни мерки, които ще доведат до

...
От БСП предлагат 4 конкретни мерки, които ще доведат до
Коментари Харесай

Нинова: Предлагаме 4 конкретни мерки за намаляване цените за домакинствата

От Българска социалистическа партия оферират 4 съответни ограничения, които ще доведат до понижаване на цените за семействата. Тези ограничения идват след срещи на водача на Столетницата Корнелия Нинова със структурите на партията в разнообразни обитаеми места.
Срещнахме се с над 80 общински ръководители на Българска социалистическа партия от цялата страна. От диалозите с тях се удостоверява, че най-спешният въпрос е какво да се направи, с цел да се помогне на стопанската система и семействата при непостижимите цени на ток, газ, вода, храни, които непрекъснато порастват. Малкото нарастване на приходи и пенсии с актуализацията на бюджета към този момент се стопява от инфлацията. Това споделя Нинова в известие, изпратено от пресцентъра на партията. Тя добавя още:

Наясно сме, че има някои интернационалните трендове и справедливи стопански аргументи, на които не може да се въздейства директно, само че също по този начин сме наясно, че могат и би трябвало да се вземат бързи и съответни решения за хората, семействата и бизнеса.
Служебното държавно управление предложи една мярка. Тя е за отплата за бизнеса от по 50 лева за мегаватчас, само че чак в бюджета за 2022 година Дотогава десетки компании ще банкрутират. Предложението на служебното държавно управление е закъсняло и несъответстващо на тежката обстановка. То единствено ще удължи мъката. Трябва да се поучим от други европейски страни. Премиерът на Испания - Педро Санчес, вкара шоков проект, с който реализира 30% понижение на цената на електрическата енергия. Същото прави гръцкият министър председател Мицотакис.
В Испания държавното управление понижава налога на електрическата сила от 5,1% на 0,5%, а 7% налог върху производството на ел. сила няма да се начислява до края на годината. Премиерът прави извънредно смела стъпка да замрази цените на газа на нивото на междинните пазарни цени за последните две тримесечия.
В Гърция държавното управление заплаща 80% от нарастването на цените на тока, без значение от доставчика. А до края на годината семействата ще получат дотация за първите потребени 300 киловатчаса. Тези държавници не чакат следващата година, с цел да създаде Европа общоевропейска позиция, а работят в полза на народите и стопанските системи си.

Ако българското държавно управление не предприеме в този момент същински ограничения, в идващия парламент от Българска социалистическа партия, при сформиране на държавно управление, ще търсим разговор и единодушие за съответни решения:
1 . Намаляване на Данък добавена стойност и данък на енергоносителите за 6 месеца, с опция срокът да бъде продължен, в случай че е непълен за усмиряване на пазара и понижаване на цените (както Испания).
2 . Намаляване на налога върху храните от дребната потребителска кошница (както Гърция).
3 . Субсидия за всяко домакинство за първите потребени 200 киловатчаса (в Гърция е 300).
4. Домакинствата с незадоволително приходи да имат достъп до несъмнено количество киловата мощ в продължение на 6 месеца, при положение, че спрат да си заплащат сметките и да не им се изключва тока (в Испания е 10 месеца).
Готови сме на рационални диалози и за дълготрайни ограничения за развиване на нуклеарната енергетика, за Зелената договорка, само че на обществено допустима цена и на търсене на единодушие бъдещето постоянно държавно управление незабавно да изиска от Брюксел отсрочване затварянето на „ Марици “-те за 2035 година, както направи Полша, която извоюва отсрочване до 2050 година

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР