От БСП-Хасково определят като унижение към гражданите решението на КЕВР

...
От БСП-Хасково определят като унижение към гражданите решението на КЕВР
Коментари Харесай

БСП-Хасково: Цената на водата в областта трябва да бъде 2.28 лв.

От БСП-Хасково дефинират като оскърбление към жителите решението на КЕВР за повишението на цената на водата в област Хасково, която от 01.11.2022 година е 4,76 лева за кубик.

„ Загубите на вода съгласно ВиК са над 52%, което значи, че при цена от 4,76 лева, по хасковските улици изтичат над 40 млн.лв. годишно, които ние заплащаме. Не ни се оферират нито усъвършенстване на инфраструктурата, нито по-добри условия като консуматори. Предлага ни се нова порция оскърбление с по-висока цена “, съобщи общинският ръководител на БСП-Хасково Камен Тодоров.

По думите на социалистите кметът и управлението на Общински съвет-Хасково са абдикирали от проблемите на хората. „ Вече 7-ми ден виждаме безучастие от страна на всички институции и политици, които ръководят общината и региона по отношение на този проблем, който е от години. Първо, не разрешиха водата, тъй като е с негодно качество за битово-питейни потребности. После ни я продаваха, макар възбраната и неприятното й качество. Накрая я усилват с размери, които доближиха цялостен парадокс в новата освен българска, само че и европейска история. “
„ Днес, ние от БСП-Хасково сезирахме Върховна административна прокуратура, Софийска градска прокуратура и Хасковска окръжна прокуратура с въпроса по отношение на цената на водата. Изложихме всички претекстове в своя сигнал до тях, които са нужни, с цел да стопираме този грабеж с повишението на цената. Надяваме се, че прокуратурата ще се намеси и ще стачкува решението на КЕВР “, показаха социалистите от региона.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР