От болницата в Горна Оряховица бе изписано бебето на 21-годишната

...
От болницата в Горна Оряховица бе изписано бебето на 21-годишната
Коментари Харесай

Изписаха от болницата бебето на починалата родилка във Велико Търново

От болничното заведение в Горна Оряховица бе изписано бебето на 21-годишната Данислава Стоянова, която умря вследствие на затруднения след секцио, осъществено в лечебното заведение.

Близките взеха новороденото момченце към 13:30 часа, като получиха препоръки и съвещания от педиатъра доктор Илия Атанасов, който го е следил от самото начало, оповестиха от лечебното заведение.

„ Първите няколко часа след раждането бебето имаше сложна акомодация, защото бе с асфиксия - кислороден дефицит, по тази причина и беше сложено няколко часа на О2, само че бързо я преодоля, разяснява доктор Атанасов.
 МБАЛ " Св. Иван Рилски " -Горна Оряховица
Той добави, че за петдневния престой в АГО на новороденото са правени три пъти проучвания, приемало е антибиотик, като околните са държани в течение от самото начало, а педиатърът се е срещал два пъти с тях.

„ Бебето е захранено на 6-тия час с изкуствено мляко. доста бързо приемаше храна в огромни количества, бързо наддаде и бързо преодоля физиологичния спад на тежестта. Родено е 3 540 грама, а го изписваме 3 600 грама ” .

Припомяме, че младата жена умря след  планувано секцио . Тя постъпва в болничното заведение с  отложен термин.  Дежурният екип я оставил в отделението за наблюдаване.

След опити за стимулиране на раждане, които не дали резултат, е взето решение с нейното изрично съгласие да се извърши секцио.  Детето се е родило в устойчиво състояние и с нормални индикатори. Час по-късно обаче жената се влошила и почнала да кърви щедро. 

Заради усложненото положение тя е била превозена до болница във Велико Търново. За страдание, лекарите там не съумели да се преборят за живота на младата майка.

Близките на младата майка не одобряват версията на лекарите , че е умряла от необичаен синдром. Те се съмняват, че лекарска неточност е причина за нещастието. Близките ще се събират на безмълвен митинг с цел да почетат паметта ѝ.



Събитието ще се проведена паркинга на болничното заведение в Горна Оряховица в сряда вечерта в 19:00 часа, излиза наяве от обява в обществената мрежа Facebook.  

" На паркинга на болничното заведение в Горна Оряховица до кафето ще се организира безмълвен митинг в памет на умрялата 21-годишна родилка Дани. Близки и другари на Данислава настояват за истината за случилото се ", пише Георги Стоянов в групата " Горна Оряховица " във Facebook. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР