От бляскавата Елизабет I, Мери Шели и майка Тереза до

...
От бляскавата Елизабет I, Мери Шели и майка Тереза до
Коментари Харесай

Дори аз се затруднявам да живея по критериите на собствените си високи изисквания ♥ Жена със Слънце в ДЕВА 

От блестящата Елизабет I, Мери Шели и майка Тереза до кралица Рания на Йордания, Агата Кристи, Грета Гарбо, Ингрид Бергман, София Лорен, Салма Хайек, Бионсе, Еми Уанйхаус и Пинк - личността на висотата на условията си. 

The „ Darnley Portrait ” of Elizabeth I (c. 1575)

Страхувам се от нахалството. Скромност, вежливост, просветеност и угодливост са качествата, които оценявам. Обърква ме всичко, което е блестящо, фасадно и гръмко. Не се опасявам от работа. С предпочитание извършвам всекидневните си отговорности. Изпипването на детайлностите - онези дребни елементи, които придават комплектност на нещата, ми доставя наслаждение.

Признавам, че даже и аз се озорвам да пребивавам по критериите на личните си високи условия. Мога да подлудя всички с перфекционизма си, само че първата му жертва съм самата аз. Попадам на мъже, които ме харесват, само че аз не ги одобрявам.

По природа съм редактор и критик - обичам да провеждам. Моите книги и чекмеджета са постоянно в порядък, а докладите ми - педантично готови. Не мога да снижа критичността си, само че оказвам помощ с опита си. Абстрактните теоретични полемики не са за мен. Аз демонстрирам разликата сред нещата, като си оказвам помощ с образци. Обичам да упорствам за приземяване.

Понякога хората намират, че имам държание на остаряла мома: прекомерно благовъзпитано, малко старомодно. И са прави, тъй като спазването на етикета и положителните маниери ми подхожда. Привърженичка съм на чистата линия и в продукцията на високите технологии, и при ръчната работа. Уважавам превъзходството, качеството и простотата. Вярвам в усърдието и прецизното осъществяване.

Имам натурален нюх към здравословното си положение и се подкрепям физически и духовно. Да полагам старание за другите е приятност за мен, като се стартира от хубавата чаша чай до избирането на подобаващ подарък. Нуждая се от време, с цел да направя всичко по усета си.

Изглеждам прекомерно скромна, само че не съм. Не съблюдавам прецизно законите на приличието. Дискретна съм, тъй като оценявам изтънчеността. Често се сближавам, а след време откривам, че той ме харесва, обаче аз него - не. Но в случай че сътрудникът ми охладнее към мен, това е друга история! Започвам да го искам още веднъж. Според мен, идеалният мъж не трябва да позволява това. Той е образован, сензитивен, почтен, деликатен и непретенциозен. Превъзходен е във всичко, което прави. Поддържа интереса у мен, знае, че аз в действителност правя оценка неповторимостта на момента и магията на всекидневието. Копнея да споделя опита си от елементарния живот, тъй като имам вяра, че е доста богат. Живея с убеждението, че и дребното може да бъде велико.

От: „ Планетите на  любовта ”, М. Дж. Абади, Клодия Бейдър, изд. „ Хемус ”
*The „ Darnley Portrait ” of Elizabeth I (c. 1575),

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР